Slovenke na svetovno prvenstvo? Da, tudi to je mogoče!

s kategorijo
Novice
.

Slovenska ženska reprezentanca bo prihodnji mesec doživela premiero na evropski sceni. Kapetanka Maja Erkič in soigralke so se prebile na evropsko prvenstvo. Gladko, rutinirano, suvereno. Na Češko pa ne gredo, da bi bile le udeleženke, ampak da pustijo pečat. Nekateri največji optimisti napovedujejo kar kolajno. Ko selektorju Damirju Grgiču omenimo medaljo, mu gredo kar lasje pokonci. Besede medalja ne želi slišati. Pravi, da se zganja preveč nerealne evforije in hitro opozori, kdo je z nami v skupini! Srbija (aktualne evropske prvakinje), Francija (od leta 2009 vsakič do medalje na EP) in Grčija.

Evansova v prihodnjih dneh s potnim listom

Selektor Grgič želi (le), da njegova ekipa ostane skromna v svojem značaju, a delavna, odločna pri svojih dejanjih. „Slovenija igra res dobro,“ mi je dejal sinoči Damirju Grgiču sila blizu človek, ki našega selektorja podrobno spremlja zadnjih 12 let. Madžarska in Turčija dvakrat, potem še Poljska. Če bi Slovenija igrala slabo, tega ne bi bilo. Izjemna poteza je bil angažman Shante Evans, ki naj bi na eni od prihodnjih sej vlade Republike Slovenije postala slovenska državljanka. Evansova se je izvrstno vključila v ekipo in ji dala s svojo igro dimenzijo več.

Vedel je vse

Turški selektor Ekrem Memnun je bil navdušen nad Slovenijo. Še več – Turek, leta 2015 je bil prvak Evrolige, izredno podrobno pozna slovensko reprezentančno in klubsko košarko, skorajda z lekarniško natančnostjo je naštel uspehe Cinkarne Celje in Slovenije, o igralkah pa praktično ve vse. Tudi ali predvsem zato, ker so dokazana kvaliteta v Evropi.

Predsedniku Košarkarske zveze Slovenije Mateju Erjavcu se obraz razleze v nasmeh, ko mu omenimo medaljo. Ponosen je na delo, ki ga opravljajo selektor in igralke. Verjetno pa tudi ve, da je realno, da se bo Slovenija borila vsaj za tisto 5. mesto, ki še vodi na svetovno prvenstvo prihodnje leto v Španiji. Naprej Češka, potem Španija. Predsednik, pripravi sponzorja za leto 2018, dekleta mislijo resno!