“Slovenija nas je prikrajšala za finale EP!”

s kategorijo
Novice
.

Dobra dva meseca sta minila od polfinala EP v Turčiji, takrat je Slovenija s kar 92:72 razbila Špance. Danes sta ekipi tekmeca v kvalifikacijah za SP, obe zasedbi pa sta prilično spremenjeni. Španci še bolj kot Slovenija.

„To je ekipa, ki že dolgo igra skupaj. Ohranili so isti sistem igre, tudi igralcev niso menjali – tu so Prepelič, Blažič, Vidmar, Zagorac. Prišel je tudi Rupnik,“ španski selektor Sergio Scariolo nameni nekaj besed Sloveniji. S svojo ekipo, ki za razliko od prehodne zasedbe goji hitro igro, si želi predvsem minimalizirati število izgubljenih žog!“

„Sam bom dvojno motiviran. Igram v dresu reprezentance, pa še pred domačo publiko,“ pred nocojšnjo tekmo razmišlja 23-letni in 205 centimetrov visoki Sebas Saiz. „Slovenija je tista, ki nas je prikrajšala za finale na EuroBasketu. Zato bomo podvojili svoja prizadevanja, da jih premagamo!“ dodaja Saiz.

„Potrebovali bomo šestega igralca, pomoč naših navijačev,“ je dejal Xavi Rabaseda, ki se zaveda, da Slovenija ne prihaja v popolni postavi v Španijo, a se je po njegovih besedah izkazala proti Belorusiji.

Kako so Španci odigrali proti Črni gori: