SLOVENIJA DANES ZA ZGODOVINO!

s kategorijo
Novice
.

Slovenske reprezentantke do 20 let danes čaka nastop v polfinalu evropskega prvenstva. Slovenke se bodo ob 21.45, na zgodovinski tekmi za Slovenijo, pomerile s Francijo, s katero so tesno izgubile v skupinskem delu. Tekmo si bo mogoče ogledati na Facebook strani Košarkarske zveze Slovenije.

EP DU20, polfinale, 15.7.
Slovenija – Francija (21.45)

Slovenske reprezentantke do 20 let danes ob 21.45 čaka zgodovinski nastop v polfinalu evropskega prvenstva. Nasprotnica Slovenije na polfinalni tekmi bo reprezentanca Francije, proti kateri so varovanke Damirja Grgića zabeležile edini poraz na evropskem prvenstvu. V skupinskem delu EP so Slovenke v zadnjem kolu izgubile z rezultatom 71:67. Poleg tekme s Francijo so aktualne evropske prvakinje divizije B na tem prvenstvu stare celine v skupinskem delu ugnale Bosanke in Madžarke, v osmini finala so bile boljše od Turčije, v četrtfinalu pa so premagale še Latvijke. Francoske košarkarice pa so bile na tem prvenstvu slabše le od Madžark. Francija je na prejšnjem evropskem prvenstvu osvojila šesto mesto, leta 2015 so v Španiji osvojile srebrno medaljo, leto prej pa so se veselile naslova evropskih prvakinj. Srečanje se bo začelo ob 21.45 in si ga bo mogoče ogledati na Facebook strani Košarkarske zveze Slovenije.

Najboljša strelka slovenske reprezentance na tem prvenstvu je Annamaria Prezelj s 17,4 točke na srečanje. Pri Francozinjah si naziv najučinkovitejše košarkarice lasti Ornella Bankole (16,4 točke na tekmo).

Zmagovalka srečanja med Slovenijo in Francijo se bo v velikem finalu pomerila z uspešnejšo iz obračuna med Španijo in Rusijo. Tekma za tretje mesto in finale bosta na sporedu v nedeljo.

Izjava pred tekmo:

Damir Grgić, selektor slovenske reprezentance:
Včerajšnji dan smo izkoristili za dobro regeneracijo in pripravo na današnjo tekmo. Francozinje dobro poznamo, vemo da gre za fizično zelo močno ekipo, ki jo krasi izjemen skok. Vsekakor Francozinje veljajo za velike favoritinje današnje tekme, mi pa smo trdno odločeni da jim skušamo pomešati njihovo računico in pripraviti se eno presenečenje na tem prvenstvu. Menim, da je že prva medsebojna tekma pokazala, da se z njimi da igrati.