Skromni Anthony: “Čeprav sem zadel nekaj košev, to še ne pomeni, da sem igral dobro!”

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Po koncu tekme Slovenija – Ukrajina so svoje misli strnili v naši vrsti.

Igor Kokoškov, selektor slovenske moške članske reprezentance:
Dobro smo se pripravili na tekmeca, saj smo se zavedali, da si ne smemo privoščiti slabega dne. Igralci so bili zbrani in na igrišču so dali vse od sebe. Zadovoljen sem z energijo, ki so jo pokazali. Nismo odigrali popolne tekme, naredili smo kar precej napak, a generalno gledano sem zadovoljen, saj smo natančno izpolnili načrt. Jutri nas čaka dan odmora, nato pa bomo začeli pripravo na naslednjega tekmeca. Zdaj ne bi bilo pošteno govoriti o tem, koga si bolj želimo, saj imata tako Latvija kot Črna gora dovolj izkušenih in neugodnih igralcev.

Anthony Randolph, slovenski košarkar:
“Čeprav sem zadel nekaj košev, to še ne pomeni, da sem igral dobro. Imel sem že boljše tekme na tem prvenstvu, vendar žoga tedaj ni hotela skozi obroč. Dobro smo opravili delo. Strokovni štab nas je odlično pripravil na tekmeca, mi na parketu pa smo izpolnili naloge. Igrali smo tako kot na vseh dosedanjih tekmah; dobra obramba nam je prinesla lahke zaključke, odlično vzdušje v ekipi pa nam omogoča tudi zelo dobro komunikacijo na igrišču.”

Klemen Prepelič, slovenski košarkar:
Naš načrt je bil čim prej zlomiti odpor Ukrajincev. Do polčasa smo si nabrali lepo prednost, a smo se med odmorom zmenili, da jo moramo še povečati. Ko smo prišli na plus 20, je tudi Ukrajini popustila zbranost in imeli smo odprto pot do zmage. Zavedamo se, da so pred nami le še tri tekme, zato je trener večji del tekme vztrajal z najboljšimi na parketu, saj moramo ostati v tekmovalnem ritmu. Če bo Randolph tudi na naslednjih tekmah igral tako kot danes, se nimamo česa bati.