Šenčur zrušil Olimpijo

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V petek se je s tekmo med Šenčurjem in Olimpijo začelo šesto kolo Lige Nova KBM. Šenčurjani so po napetem zaključku ugnali Olimpijo. V soboto ob 19.00 bo Šentjur gostil Krko, Hopsi se bodo srečali z Ilirijo, Helios bo gostoval v Laškem, Sixt Primorska pa se bo pomerila z Rogaško.

Liga Nova KBM, 6. krog, 10.11.
ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA
– Petrol Olimpija 76:74 (15:20, 21:20, 20:15, 20:19)
Murić 19 (9 skokov), Rizvić 16 (7 skokov), Pavić 13 (16 skokov); Hrovat 18 (8 skokov in 5 podaj), Špan 15 (5 skokov), Oliver 13.

Košarkarji Petrola Olimpije niso upravičili vloge favorita in so v gosteh pri Šenčurju morali priznati poraz. Čeprav so gostitelji večji del tekme zaostajali za državnimi prvaki, so v ključnih minutah znali izkoristiti premoč domačega igrišča in na koncu so slavili z minimalno prednostjo. Šenčur je s tem vsaj do jutri začasno prevzel vodstvo na prvenstveni lestvici.

Gostitelji so ves čas za tekmeci iz Ljubljane zaostajali le za koš ali dva. V zadnji četrtini pa so znali izkoristiti neučinkovitost Olimpije, to najprej ujeli na 67. točki, ko je zadel Ramo Rizvić, nato pa preko Smiljana Pavića in Miljana Pavkovića ter z mirno roko Dina Murića pri prostih metih znali zadržati primat na tekmi.

Pri domačih je bil z 19 točkami najboljši Murić, pri Olimpiji je Gregor Horvat dosegel 18 točk.

V naslednjem kolu bo Šenčur 18. novembra gostoval pri Rogaški, Petrol Olimpija bo dva dni kasneje v Stožicah gostila Šentjur.