Selektor videl tudi Bariča, z Vidmarjem še Nesterović

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Vse bolj se približujejo kvalifikacije za svetovno prvenstvo, selektor Radovan Trifunović gleda tudi tekme domačega prvenstva, da mu ne bi ušel kak kandidat, ki bi lahko oblekel dres Slovenije. Minuli vikend je nase vnovič upravičeno opozoril Zlatorogov Nejc Barič.

Tudi generalni sekretar

V teh dneh pa se na Košarkarski zvezi Slovenije vse vrti okoli reševanja centrske linije: z Gašperjem Vidmarjem je danes ali pa jutri, tako poročajo Slovenske novice, govoril tudi generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Radoslav Nesterović. Z željo, da se članu turškega Banvita spet zahoče izbrane vrste, od katere se je po koncu EP 2017 tudi poslovil.

Omić in Bolčona

Pod košem ima Trifunović na voljo še vsaj dve imeni: Alena Omića in Tomaža Bolčino. Prvemu ne more, niti ne sme, obljubiti, da ultimativna 1. izbira med igralci z zvezdico. Bolčina pa si je poleti naredil medvedjo uslugo z odpovedjo igranja, a je Trifunović ne odpisuje apriori.

Dve tekmi

Slovenija bo v novembrskem Fibinem oknu odigrala dve tekmi – 24.11. bo v Sloveniji gostovala Belorusija (ob 20.30), dva dni za tem pa bomo v Španiji spremljali ponovitev polfinala minulega EuroBasketa (26.11. ob 21.00).