Sekulič edini odkrito: moti ga odnos mladih do dresa

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Slovenska reprezentanca fantov do 20 let se bo med 15. in 23. julijem mudila na Kreti, kjer se bo udeležila evropskega prvenstva. Aleksander Sekulić je dan pred odhodom določil potnike na evropsko prvenstvo.

Tudi iz Baskonije

Med potniki na evropsko prvenstvo za fante do 20 let na Kreto so po trije igralci Zlatoroga in Helios Suns. Na EP bodo imele svojega predstavnika tudi tri ljubljanske ekipe – Ilirija, Ljubljana in Olimpija Ljubljana. Na seznamu Aleksandra Sekulića so tudi košarkarji španske Baskonie, AKK Branika iz Maribora ter Šenčurja Gorenjske gradbene družbe. V pripravljalnem obdobju je reprezentanca odigrala deset tekem. Slovenci so se zmage veselili na zadnjih dveh srečanjih proti Franciji.

Slovenci bodo na EP igrali v skupini D. Prvo srečanje na Kreti bodo izbranci glavnega trenerja Aleksandra Sekulića odigrali v soboto, 15. julija, proti Španiji (ob 15.45). Reprezentanca Španije je aktualni evropski prvak, na lanskem EP je bilo v postavi kar osem košarkarjev, ki imajo pravico nastopa tudi na EP na Kreti. Španci so dobili vse tekme v pripravljalnem obdobju. V nedeljo bodo slovenski tekmeci Srbi, tekma se bo začela ob 15.45. Srbija je preteklo evropsko prvenstvo zaključila na 11. mestu, dve mesti za našo izbrano vrsto. Zadnje srečanje skupinskega dela bodo Slovenci odigrali v ponedeljek, 17. julija, ko jih čaka obračun proti Italiji (ob 13.30). Italijani so na EP 2016 na Finskem obstali v četrtfinalu, nato pa dobili obe preostali srečanji in tekmovanje zaključili na petem mestu.

Slovenija se bo v osmini finala srečala z ekipo iz skupine C, v kateri igrajo reprezentance Litve (2. na EP 2016), Latvije (6. na EP 2016), Ukrajine (8. na EP 2016) in Izraela (12. na EP 2016).

Izjava glavnega trenerja Aleksandra Sekulića:
Zadnje dni smo se ukvarjali predvsem s svojo igro, nekaj časa pa smo posvetili tudi pripravi na našega prvega nasprotnika, reprezentanco Španije. Pred kratkim smo izvedeli, da Mulaomerović ne bo dobil pravice nastopa na EP, zato smo v zadnjem trenutku vpoklicali Matevža Mlakarja, ki je sicer priprave za začel z reprezentanco U18. Na tem mestu bi se rad zahvalil tako selektorju Tomažu Fartku kot tudi Matevžu za razumevanje. S sestavo ekipe imamo težave že od samega začetka priprav. Kapo dol vsem fantom, ki so se udeležili priprav, saj svoj prosti čas žrtvujejo za priprave na EP. Nekaterim enostavno ni dovolj velik motiv igrati za reprezentanco oziroma jim očitno ni v interesu, da bi s sovrstniki branili barve slovenske reprezentance.

Zamujena priložnost

Med potniki na EP ni Vlatka Čančarja in Blaža Mesička, v skladu z dogovorom manjka Luka Dončića. Identičen dogovor bi morala KZS skleniti tudi s Čančarjem, če se je vedelo, da se na Vlatka računa v članski reprezentanci. Škoda pa je, ker reprezentance ni v svoj prid izkoristil Mesiček. Od decembra je v Italiji. Skozi reprezentanco bi se pripravili na novo sezono, za nameček pa v ekipi prevzel tudi lidersko vlogo. Le ta bi mu odprla pot tja do članov. Ni skrivnost, da je Igor Kokoškov pozorno spremljal prav Blaža.