S Portugalske: “Ne bomo vas razočarali!”

s kategorijo
Novice
.

Slovenska reprezentanca deklet do 20 let bo danes nastopila v finalu evropskega prvenstva! Nasprotnice Slovenk bodo Španke. Tekma se bo pričela ob 20.45 in si jo bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na Facebook strani Košarkarske zveze Slovenije.

EP DU20, finale, 16.7. 
Slovenija – Španija (20.45)

Slovensko reprezentanco deklet do 20 let danes čaka zgodovinski nastop v finalu evropskega prvenstva! Slovenkam bodo danes ob 20.45 nasproti stale Španke.

Slovenija na letošnjem evropskem prvenstvu prikazuje odlične igre iz tekme v tekmo. V skupinskem delu so varovanke Damirja Grgića ugnale Bosno in Madžarsko, nato pa so izgubile s Francijo, a kljub porazu zasedle prvo mesto v skupini C. V osmini finala so Slovenke močno nadigrale Turčijo, v četrtfinalu pa so bile boljše še od Latvije. Včeraj je slovenska četa v polfinalu po podaljšku premagala še Francijo in se ji tako maščevala za poraz v skupinskem delu. Tako so Slovenke že osvojile najmanj srebrno medaljo na letošnjem evropskem prvenstvu in se bodo v zgodovino zapisale kot prve slovenske ženske košarkarice z medaljo iz velikih tekmovanj! Lani je Slovenija v kategoriji deklet do 20 let osvojila naslov evropskih prvakinj v diviziji B.

Nasprotnice Slovenije v velikem finalu bodo Španke. Španija na tem evropskem prvenstvu še ne pozna poraza. V skupinskem delu so španske košarkarice ugnale Poljsko, Švedsko in Belgijo, v osmini finala so bile boljše od Litve, v četrtfinalu od Madžarske, včeraj pa so v polfinalu premagale še Rusinje. Španke so v zadnjih šestih letih osvojile pet naslovov evropskih prvakinj, leta 2014 pa so bile druge. Na prvenstvih stare celine so od leta 2006 naprej venomer osvojile eno izmed medalj.

Za špansko izbrano vrsto največ točk na prvenstvu v povprečju dosega Angela Salvadores (16 točk na srečanje), za Slovenijo pa Annamaria Prezelj, ki povprečno doseže 16,8 točk na tekmo.

Tekma med aktualnimi evropskimi prvakinjami in evropskimi prvakinjami divizije B se bo začela ob 20.45 in si jo bo mogoče ogledati na Facebook strani Košarkarske zveze Slovenije.

Izjava pred tekmo:

Damir Grgić, selektor slovenske reprezentance:
“Najprej bi se rad zahvalil vsem tistim v domovini, ki so bili z nami skozi celotno prvenstvo in od katerih smo prejeli številne čestitke in sporočila podpore. Storili bomo vse, da danes ne razočaramo vseh naših navijačev in dokažemo, da smo zasluženo v finalu. Španija, ki je s to generacijo osvojila naslov prvakinj med mladinkami, je seveda absolutni favorit, mi pa ji bomo skušali pomešati njihovo računico.”