S Pick`n`Roll burgerjem podprimo košarkarje na vozičkih!

Rubrika:

Danes se je pričela akcija DOBRODELNI z BURGERJI, ki bo povezovala pet prodajalcev burgerjev (burger pointov) z nevladnimi organizacijami. Gre za akcijo za dober namen, ki pa ima tudi tržno osnovo. Vsi ponudniki bodo namreč med 28. avgustom on 10. septembrom prodajali posebej za ta namen narejen burger, pri čemer bodo od vsakega prodanega burgerja darovali 1€ izbrani nevladni organizaciji.

Pick`n`roll burger

Lars & Sven Burgers

Pri kosarka.si smo se odločili, da v tej akciji podpremo Lars & Sven Burgers, ki bodo svoj izkupiček akcije namenili Zvezi paraplegikov Slovenije za projekt Košarka na vozičkih, saj želijo, da tudi gibalno ovirani igrajo ta odličen šport, tako na rekreativni, kot tudi tekmovalni ravni. Izkupiček bo namenjen za nakup vozička in ostale športne opreme.
Lars & Sven Burgers so tudi sicer povezani s košarko, saj so letos obiskali tudi Košarkarski kamp Goran Dragić, kjer so poskrbeli, da nihče ni bil lačen, prav tako pa imajo v svojih poslovalnicah pri ljubljanskem LeClercu in Mercator centru v Šiški prilagojen dostop za gibalno ovirane, prilagojene pa so tudi mize oziroma klopi za goste.

Anže Novak in Simon Ceglar (L&S) ter Danilo Kastelic (Zveza paraplegikov Slovenije) in in Gregor Gračner (kapetan reprezentance in vodja projekta Košarka na vozičkih)

Pick`n`Roll burger

In kakšen burger so pripravili pri Lars & Sven Burgers? Gre za prav poseben burger, ki zahteva veliko dela, kar se pozna oziroma okusi tudi na končnem produktu! Burger Pick`n`Roll tako sestavljajo:

bombeta: v obliki košarkarske žoge, za odtenek barve, kot je pri košarkaški žogi so uporabili kurkumo in rdečo peso.
omaka: domača BBQ omaka, katero sestavlja 20 sestavin in domačih začimb
solata: Lars&Sven Burgers domača solata – stil ameriške solatke, z rdečim in navadnim zeljem + L&S dressing
meso: pulled pork oziroma “natrgana svinjina”. Ideja je prišla spontano, v sklopu sodelovanja z Goranom Dragićem (Miami – kubanski pridih).
Posebnost pri mesu je, da se pripravlja vsega skupaj 20 ur! Meso je začinjeno z 20 začimbami, katere se pripravi v možnarju. Meso se 16 ur peče v tako imenovanem smokerju, torej z dimom na 160 stopinjah. Za boljši okus samega dima in posledično mesa, se v peč doda tudi češnjev les.
Pri peki mesa je potrebno biti buden vseh 16 ur, saj je ključno uravnavanje temperature, vlaženje mesa itd.

Skratka, mi smo burger preizkusili in zagotavljamo vam, da ga je vredno poizkusiti, s tem pa boste pomagali razvijati tudi prelep sport, ki ga imamo vsi tako radi!


Košarka na vozičkih

Košarka na vozičkih je prva kolektivna igra, ki je slovenske paraplegike povezovala še pred ustanovitvijo organizacije (1969). V letih 1996 in 2012 je bila Zvezi zaupana celo organizacija evropskega prvenstva skupine B. Igranje košarke je tudi ena izmed oblik samopotrjevanja člana, da se po nastanku invalidnosti lahko dokazuje tudi kot športnik. S treningi in uspehi imajo člani možnost napredovanja v državno reprezentanco.

Na Zvezi vodijo tudi ligo za JV Evropo, sodelujejo na vseh prvenstvih, vodijo pa tudi slovensko ligo, v kateri je 5 ekip. Vodstvo zveze verjame, da takšni družbeno-odgovorni projekti niso pomembni samo zato, da se preko njih zbira prepotrebna sredstva, ampak tudi, da se o športu in pomenu športa za invalide čim več govori.