Roman Lisac: “Šest tekem v sedmih dneh – to ni normalno!”

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

„To je neživljenjsko, kar zdaj mi igramo. To je preveč. Ko smo gledali razpored za termine, ko se igra pokal Spar, bomo imeli šest tekem v enem tednu. Če se komu to zdi normalno…,“ direktor Petrola Olimpije Roman Lisac vnovič opozarja, da je igranje na treh frontah za zmaje enostavno prevelik zalogaj.

Olimpija ni Fener

Bolj ali manj pa je tudi jasno, da je v tem hipu za zmaje najbolj pomembna igra (in zbiranje zmag) v Ligi ABA, kjer si klešejo izhodišče za novo sezono. Ob takem tempu, domača liga, regija in še liga prvakov ekipa nima časa za kvaliteten trening. Če bi bil to Fenerbahče, bi človek razumel, to pa je Olimpija, ki bi rada igrala všečno, razvijala igralce in še zmagovala. No go!

Mladinci na parket

„Igralci, ki jih imamo sedaj v članski ekipi, se maksimalno trudijo in dajejo vse od sebe,“ pohvali Lisac proizvodnjo na parketu.  Zato ne čudi odločitev, da bodo Ljubljančani po končanem prvem delu kvalifikacij za SP 2019 tekme domače lige igrala tudi z mladinci. Pa ne le, da bodo v ekipi, ampak bodo dobili konkretno minutažo!

Zgledno sodelovanje

Na Združenju prvoligašev pa so nam potrdili, da skušajo pomagati vsi klubi Olimpiji. „S kolegi iz Petrol Olimpije se klubi sprotno dogovarjamo in iščemo proste termine, ki ustrezajo klubom,W je povedal predsednik Kristjan Novak.