Rogaška pri ekipi bodočega poslanca, Helios bi rad zmagal v Novem mestu

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V soboto se bo začelo 2. kolo Lige Nova KBM za prvaka. Ob 19.00 bo Ilirija gostila Rogaško, istočasno se bo Krka pomerila s Helios Suns (prenos na Šport TV). V nedeljo se bo Sixt Primorska srečala s Šenčurjem. Obračun Šentjur : Petrol Olimpija bo na sporedu v sredo.

Liga Nova KBM za prvaka, 2. krog, 10.3.
Ilirija – Rogaška (19.00)

Ekipi sta bili v prejšnjem kolu polovično uspešni. Ilirija je izgubila z aktualnimi državnimi prvaki, Rogaška je ugnala Šenčur. Na obeh medsebojnih obračunih v tej sezoni so se zmage veselili Slatničani. Rogaška je redni del Lige Nova KBM končala na drugem mestu, Ilirijani so osvojili šesto mesto.

V moštvu Ilirije je v tej sezoni najučinkovitejši košarkar Žan Mark Šiško (17,1 točke na tekmo). Rashun Davis je najboljši strelec Rogaške s povprečjem 14,7 točk na obračun.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Saša Dončić, trener Ilirije:
“K nam prihaja zelo dobra ekipa Rogaške, ki je trenutno v odlični formi. Naredili bomo vse, da popravimo spodrsljaj iz Stožic.

Damjan Novaković, trener Rogaške:
Ekipa Ilirije ima številne izkušene košarkarje in je v tej sezoni že večkrat dokazala, česa je sposobna. Zavedamo se, da nas čaka težka tekma. Skozi celotno srečanje bomo morali v obrambi igrati odlično, držati ravnotežje v skoku in biti preudarni v napadu. Le na takšen način se lahko nadejamo nove pomembne zmage.

Krka – Helios (19.00)

Ekipi sta se v tej sezoni Lige Nova KBM pomerili dvakrat, obe moštvi pa sta bili uspešni po enkrat. Krka je prvi del državnega prvenstva sklenila na sedmem mestu (9 zmag, 9 porazov), Helios je bil peti z osvojeno točko več. Krka je bila v prejšnjem kolu uspešna, Domžalčani so morali priznati premoč Šentjurju. Prenos obračuna bo na Šport TV.

Maj Kovačevič je s povprečjem 13,5 točk na tekmo najboljši strelec novomeške ekipe v tej sezoni. Blaž Mahkovic je najučinkovitejši v dresu Heliosa (21 točk na srečanje).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Simon Petrov, trener Krke:
Vsaka tekma do konca sezone bo zelo težka. Tako bo tudi s tekmo s Heliosom, kjer nas ne sme zavesti njihov domači poraz s Šentjurjem. Zaradi njega bodo le še bolj motivirani in odločeni popraviti zamujeno. Vseeno imamo ključ do zmage v svojih rokah. Moramo biti maksimalno motivirani, agresivni v obrambi in odločni v napadu. Upam, da nas bo pri tem podprlo tudi čim več navijačev na tribunah.

Jovan Beader, trener Helios Suns:
“Krka je pred drugim delom dodatno okrepila ekipo in je trenutno v dobri formi, nas pa še vedno tare kar nekaj poškodb, tako da je vprašanje, v kakšni zasedbi se bomo zoperstavili Novomeščanom. Vseeno bomo dali vse od sebe, da poskušamo izničiti naš nepotreben domač poraz iz prvega kola.

Nedelja, 11. marec, ob 19.00:
SIXT PRIMORSKA : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA

Sreda, 14. marec, ob 19.00:
ŠENTJUR : PETROL OLIMPIJA (spletni prenos)