Rogaška pred praznim Tivolijem šokirala Olimpijo

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Po reprezentančnem premoru se nadaljuje Liga Nova KBM. Osmo kolo sta s ponovitvijo finale iz prejšnje sezone odprli ekipi Olimpije in Rogaške. Slatničani so bili boljši s 73:70. V soboto Šentjur pričakuje Hopse, Zlatorog se bo pomeril s Krko, Helios gostuje v Šenčurju. V nedeljo Sixt Primorska gosti Ilirijo.

Liga Nova KBM, 8. krog, 1.12.
Petrol Olimpija – ROGAŠKA 70:73 (27:17, 18:23, 14:14, 11:19)
Morgan 17 (10 skokov), Hrovat 16 (6 asistenc), Battle 9; Đuranović 16 (7 skokov), Pajić 13, Nikolić 11.

Potem ko so Ljubljančani v prejšnjem kolu visoko zmagali (proti Šentjurju so dosegli stotico za 100:63), so danes po reprezentančni prekinitvi dobili tekmeca z vrha lestvice. V ponovitvi finala prejšnje sezone sta se v Tivoliju srečali drugo- in tretjeuvrščena ekipa Lige Nova KBM. Na koncu so se tesne zmage razveselili gostje, ki so skočili na drugo mesto prvenstvene lestvice.

Po začetnih nihanjih, ko so domači prepričljivo dobili prvi del, gostje pa drugega, se je prava borba začela v tretji četrtini. Takrat sta ekipi prišli povsem skupaj (53:54), po treh četrtinah pa so domači vendarle še vodili za pet.

A nazadnje se zeleno-belim ni izšlo, pa čeprav so imeli še sedem minut pred koncem osem točk prednosti. Toda Rogaška je tudi ta zaostanek izničila, tudi po zaslugi tokrat zelo slabega meta za tri pri domačih (na koncu le 3-24).

V odločilnih minutah in sekundah je goste Mitja Nikolič pol minute pred koncem s prostima metoma popeljal do minimalnega vodstva. Gregor Hrovat je nato zgrešil trojko, bolj uspešni so bili košarkarji Rogaške in s prostima metoma Marka Pajiča vodili za tri. Pri prostih metih so bili nato natančni tudi domači, Jordan Morgan je 12 sekund pred koncem približal domače na -1. Pri Rogaški je imel mirno roko Dragiša Drobnjak, zadnji napad pa so nato Ljubljančani ob lovu treh točk zaostanka končali s še enim poskusom za tri. A je Hrovat tri sekunde pred iztekom časa še enkrat zgrešil, Drobnjak je dobil žogo in domačim je zmanjkalo časa za še en poskus reševanja.

Dragan Đuranović je s 16 točkami strelsko vodil goste, tri manj je dosegel Pajič. Pri poražencih pa je bil najučinkovitejši Morgan s 17 točkami, eno manj je dosegel Hrovat.

Naslednja dvoboja v domačem prvenstvu bosta današnja tekmeca odigrala 9. decembra, ko bo Rogaška gostila Šentjur, ter dan pozneje, ko bodo Ljubljančani gostovali pri ekipi Helios Suns