Realu dali Duščaka, v kvalifikacije z novo ekipo

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Mladi košarkarji Grosupljega so v minulih dveh letih šokirali košarkarsko Evropo. Da bo Grosuplje v konkurenci U13 najboljši na Božičnem pokalu v Dubravi, je verjel ali pa pričakoval malokdo. Pa se je zgodilo. „Dvakrat smo uspeli. Zato bi lahko prišli direktno na turnir. A glede na sistem tekmovanja, ki ga je postavil organizator, je prav, da gremo v kvalifikacije. Če smo pravi, bomo igrali na turnirju. Če pa ne, pa tudi ne bo konec sveta. Na seznamu ekip, ki so zmagale na turnirju, bomo za vedno zapisani med prvaki. Tega nam ne more vzeti nihče,“ je jasen Peter Hojč, predsednik KK Grosuplje, ki se jutri v Sevnici ob Petrol Olimpiji, Heliosu in Krki boril za dve prosti mesti na Božičnem pokalu v Dubravi.

Opazili Duščaka in postali sinonim za dobro delo

„Vemo, da nas v Sevnici na turnirju, ki ga organizirata Milan Jamšek in Boris Gnjidić, čaka zahtevna konkurenca. Helios je s svojo generacijo favorit, izstopal je že v zadnjem državnem prvenstvu. Mi, Petrol Olimpija in Krka pa smo si zelo blizu,“ Hojč napoveduje boj trojke za eno mesto, medtem ko naj bi bilo prvo praktično rezervirano za Domžalčane. Ker so v minulih dveh letih dvakrat postali prvaki v Zagrebu, jim je prineslo veljavo pri delu z mladimi, pa tudi klubski renome se je popravil. „Zagotovo pa je bil to turnir, kjer so vsi opazili Dana Duščaka,“ je še dodal Hojč.

Kvalifikacije za Dubrava Cup 2017, Sevnica, 9.12.

Grosuplje – Krka (8.30)
Heliso Suns – Petrol Olimpija (9.45)

Grosuplje – Helios Suns (11.15)
Krka – Petrol Olimpija (12.30)

Sava Cup – tekmovanja v metanju (14.30)

Petrol Olimpija – Grosuplje (15.00)
Helios Suns – Krka (16.15)

Pri organizaciji kvalifikacij sta moči združila Boris Gnjidić v imenu KK Dubrava ter Milan Jamšek iz podjetja Sava Avto, ki je v minulih letih organiziral sedem Vulco – Sava Avto mednarodnih košarkarskih turnirjev. Medijski partner tekmovanja je osrednji slovenski košarkarski medij kosarka.si.