Prva zmaga kadetinj

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Reprezentanca deklet do 16 let je v Sarajevu dobila prvi obračun proti izbrani vrsti Bosne in Hercegovine. Varovanke Gašperja Sluge bodo jutri ponovno igrale proti domači reprezentanci, čez deset dni pa se za košarkarice začne evropsko prvenstvo divizije B.

Pripravljalna tekma, DU16, 7.8.
BiH – SLOVENIJA 48:50 (8:12, 12:10, 10:16, 18:12)
Slovenija: Horvat in Debeljak po 8, Feratović, Perez in Vrečer po 6, Ocvirk in Šantelj po 4, Novovič in Zupanc po 3, Kastelic 2, Tajhar, Kandus.

Slovenske košarkarice do 16 let so prišle do prve zmage v pripravah na evropsko prvenstvo. Po dveh porazih proti Srbiji in Hrvaški ter enem proti reprezentanci Švice U18 so Slovenke tokrat ugnale izbrano vrsto Bosne in Hercegovine.

Prvo četrtino so s štirimi točkami naskoka dobile Slovenke, ki so vodstvo zadržale do konca prvega polčasa. Na odmor so naše košarkarice odšle z dvema točkama prednosti. Pred zadnjo četrtino je bilo na semaforju +8 za Slovenijo, kljub temu pa nismo spremljali mirne končnice, v kateri so bile boljše varovanke Gašperja Sluge.

Slovenke so si zmago prigarale z izredno borbeno predstavo. V napadu nobena od igralki ni posebej izstopala, še največ točk sta dosegli Nika Horvat in Lea Debeljak (8).

Slovenske košarkarice se bodo jutri še enkrat pomerile z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Na evropskem prvenstvu divizije B, ki se bo začelo 17. avgusta, se bodo Slovenke pomerile z Belgijo, Irsko, Ukrajino, Makedonijo in Moldavijo.

Izjava glavnega trenerja Gašperja Sluge:
Na čvrsti in trdi tekmi smo pokazali pravi karakter in na koncu tesno, a po mojem mnenju povsem zasluženo zmagali. Čestitam igralkam za zmago, saj so si jo s prizadevnostjo in garanjem skozi 40 minut tudi zaslužile.”