“Pripravljeni na Romunijo!”

s kategorijo
Novice
.

Pred tekmo proti Romuniji, to je prva tekma naše ženske izbrane vrste v kvalifikacija za EP 2019, so besedo dobili trije, od katerih bo precej odvisno, kako se bo razpletlo v gosteh!

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
“Nahajamo se v dobrem stanju. Za nami je prvi trening v Oradei, jutri pa nas čaka še en. Menim, da je pred nami zelo zahtevna tekma proti ekipi Romunije, ki se prav tako kot mi poteguje za prvi dve mesti v skupini. Njihova želja je, da nam vzamejo drugo mesto, glede na to, da z nami v skupini igra tudi reprezentanca Francije. Ekipa Romunije je za razliko od naše zelo izkušena. Vsekakor pa se zavedamo naših kvalitet in naredili bomo vse kar je v naši moči, da se kakovostno pripravimo na nasprotnika, odigramo s pravo energijo in se poskušamo v Slovenijo vrniti z zmago.

Nika Barič, kapetanka slovenske ženske reprezentance:
Kljub temu, da reprezentance Romunije ne poznamo najbolje, smo se dobro pripravile na njih. Ekipa je doživela kar nekaj sprememb, med drugim imajo tudi novega selektorja. Osredotočili smo se predvsem na našo igro. Imeli smo le nekaj dni, da postavimo principe igre v obrambi in napadu. Pripravljeni smo na obračun z Romunkami. V tekmo gremo stoodstotno in če se bomo držali dogovorov lahko pridemo do zmage.

Teja Oblak, slovenska reprezentantka:
“Pripravljene smo na tekmo z Romunijo. Ogledale smo si videoanalizo romunskih košarkaric in njihove igre. Vemo, da so zamenjali trenerja, zato smo osredotočeni na našo igro. Verjamem v nas, pokazali bomo vse kar je v naši moči. Gremo po zmago.”