Primorska od -24 do zmage, blestel Ukrajinec Prokopenko

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Po uspešni uvodni tekmi na pripravljalnem turnirju na Kitajskem, na kateri je Sixt Primorska premagala domačo B-reprezentanco, je bila četa Aleksandra Sekulića boljša tudi od selekcije ZDA. Slovenski predstavnik je zmagal s 75:71, strelsko pa se je še posebej izkazal Ukrajinec Prokopenko (17 točk), drugič se je med strelce vpisal tudi (morebitni tiger) Stopar (10).

Odločilna četrtina tekme proti ZDA je bila tista, ki je sledila odmoru med polčasoma, saj so se Primorci tedaj zbrali, povsem razorožili tekmeca in mu dovolili doseči le osem točk. Te minute so bile tudi odločilne in tehtnico prevesile na stran oranžno-modrih.

V dvoboj so bolje stopili Američani. Po izjemno napetem začetku tekme so s pomočjo agresivne obrambe ter skoka v napadu hitro prišli do visoke prednosti. Na drugi strani kapetanu Vjekosalvu Petroviću in soigralcem met nikakor ni stekel, ne z razdalje, ne z neposredne bližine. Razlika 24 točk, ki si jo je sedma slovenska ekipa te sezone nabrala v prvi polovici dvoboja (26:50), se je zdela neulovljiva, a je tretja četrtina na klop Sixt Primorske le prinesla potrebni svežino in zbranost. Met je stekel, s hitro igro v napadu je zaostanek začel bliskovito kopneti, bučno navijanje gostiteljev, ki jim je primorski klub že po torkovi tekmi zlezel pod kožo, pa pripomoglo k popolnemu zasuku. Drugi polčas so »tigri« dobili kar z 28 točkami prednosti (59:21) in nazadnje več kot zasluženo zmagali.

Naporen ritem tekmovanja se nadaljuje že jutri, ko se bodo primorski košarkarji pomerili s selekcijo Litve.

Aleksander Sekulić, trener KK Sixt Primorska:
S slabim začetkom smo Američanom dovolili, da se razigrajo in uveljavijo premoč pod obema košema. Ni nam stekel met, zato smo na odmor odšli s kar 24 točkami zaostanka. V drugem polčasu smo zaigrali precej bolj sproščeno in učinkovito v napadu ter z odlično obrambo ujeli selekcijo ZDA. V zadnji četrtini smo prvič prešli v vodstvo in zadržali prednost do konca. Pohvaliti moram prav vse igralce za borbenost in pristop. Ravno z nepopustljivostjo in borbenostjo so si pridobili simpatije polne dvorane.”

Pripravljalni turnir, 17.5.
Selekcija ZDA – SIXT PRIMORSKA 71:75 (27:15, 23:11, 8:22, 13:27)
Sixt Primorska: Prokopenko 17, Morina 13, Zupan in Zadnik 12, Stopar 10, Ćapin 7, Kosi 4.