Primorci za 1. mesto, Rogaška proti Borcu, Krka v Črni gori

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Moštvo Sixta Primorske se bo v šestem kolu Druge divizije Lige ABA pomerilo z Vršcem. Obračun vodilnih moštev na lestvici, ki imata po petih kolih po štiri zmage, bo dal novega vodilnega v regionalnem tekmovanju.

Liga ABA, 2. divizija, 6. krog, 15.11.
Zrinjski – Cetinje (18.00)
Teodo – Krka (18.00)
Rogaška – Borac (19.00)
Dynamic – Ohrid (20.00)
Sixt Primorska – Vršac (20.15)

17.11.
Split – Bosna (20.00)

Kluba sta se v tej sezoni že pomerila, na uvodni tekmi kvalifikacij za mesto v Drugi diviziji Lige ABA pa smo zmagovalca dobili šele po treh podaljških. Tekma je poskrbela z vsem, kar lahko košarka ponudi – Vršac je v prvem polčasu vodil z desetimi točkami razlike, Sixt Primorska v tretji četrtini s sedmimi točkami prednosti, »tigri« so bili zelo blizu zmage ob koncu prvega podaljška po polaganju Alena Hodžića za 88:85, a je Stefan Mitrović ob zvoku sirene zadel neverjetno trojko za drugi podaljšek. Tretjega je izsilil kapetan primorske ekipe Nebojša Joksimović, v tem delu igre pa so prevladali igralci srbskega moštva in se veselili zmage (109:106).

Tadej Ferme (26) in Mirko Mulalić (21) sta oba presegla mejo 20 točk, pri Vršcu je to uspelo Milošu Glišiću (26) in Dušanu Kutlešiću (25).

Vršac je kvalifikacijski turnir sklenil brez poraza, v enakem ritmu pa so nadaljevali tudi na začetku rednega dela regionalne lige. Po vrsti so »farmacevti« ugnali Bosno Royal, Krko, Ohrid ter Borac iz Čačka, zataknilo se jim je šele v petem kolu, ko so klonili na gostovanju pri Lovćenu iz Cetinj (82:90). Djordje Simeunović je takrat dosegel 20 točk, Kutlešič jih je dal 17. Izbranci Vladimirja Đokića so v srbskem državnem prvenstvu zaenkrat še brez poraza, začeli so ga s petimi zaporednimi zmagami.

Primorsko moštvo je v dosedanjem delu sezone na skupno desetih odigranih tekmah zabeležilo osem zmag. Edina poraza so košarkarji, ki jih vodi glavni trener Jurica Golemac, zabeležili proti Petrolu Olimpiji v petem kolu Lige Nova KBM oz. proti Teodu iz Tivta v tretjem kolu Druge divizije Lige ABA. V dvoboj z Vršcem Primorci vstopajo z nizom treh zaporednih zmag, zadnjo so v soboto zabeležili proti aktualnim državnim podprvakom, Rogaški (80:66).

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:

„V sredo nas čaka tekma z Vršcem. Z njimi smo se srečali pred dvema mesecema. Gre za eno izmed najboljših ekip v Drugi diviziji Lige ABA. Zagotovo bo ta tekma za nas velik izziv. Na kvalifikacijah za mesto v Ligi ABA 2 smo v Laktaših takrat proti Vršcu izgubili po dveh podaljških. Igramo doma, za pripravo na tekmo imamo tri dneve. Želim si, da nas pride v Areno Bonifika podpret čim večje število ljudi, saj bodo priča zelo kvalitetni košarkarski predstavi.“

Nejc Zupan, igralec Sixt Primorske:

„Z Vršcem smo se pomerili že na kvalifikacijah za Drugo divizijo Lige ABA. Gre za zelo kakovostno ekipo na vseh igralnih položajih. V svojih vrstah imajo nekaj mladih in precej izkušenih košarkarjev, ki so že igrali tudi v Ligi ABA. Zagotovo nas čaka najbolj zahtevna tekma do zdaj.“

Alen Hodžić, igralec Sixt Primorske:

„V sredo nas čaka tekma proti zelo kvalitetni in neugodni ekipi Vršca, s katero smo izgubili na kvalifikacijskem turnirju v Laktaših. Zagotovo je želja po poravnanju računov za poraz po treh podaljških na tisti uvodni tekmi turnirja v vsakem od nas zelo velika, zato se bomo še toliko bolje pripravili na naše nasprotnike.”