Primorci skočili na vrh Lige ABA

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Sixta Primorske so na gostovanju v Ohridu na tekmi 11. kola Druge divizije Lige ABA zabeležili visoko zmago. »Tigri« so AV Ohrid ugnali s 94:58 in se z osmo zmago povzpeli na vrh lestvice, kjer so zdaj poravnani z Borcem iz Čačka in novomeško Krko.

Liga ABA, 2. divizija, 11. krog, 27.12.
AV Ohrid – SIXT PRIMORSKA 58:94 (12:27, 18:23, 18:27, 10:17)
Sixt Primorska: Ferme 18, Čakarun 9, Mulalić 12, Kosi 12, Zupan 10 (7 skokov), Hodžić 5, Vujasinović 6 (5 podaj), Baldassi 3, Morina 13, Glas 6.

Primorsko moštvo je na najlepši način zaključilo prvo polovico rednega dela Druge divizije Lige ABA. Z zanesljivo zmago nad AV Ohridom (94:58), najskromnejšo ekipo v tej sezoni, so prekinili niz dveh zaporednih porazov v regionalnem tekmovanju in si pred drugo polovico sezone zagotovili odlično izhodišče pri boju za štiri mesta, ki vodijo na zaključni turnir. Na vrhu lestvice so z osmimi zmagami in tremi porazi poravnani z Borcem in Krko.

Že na samem začetku tekme so »tigri« pokazali, da so v Ohrid prišli z resnimi nameni, da zabeležijo osmo zmago sezone. Dvoboj so odprli z nizom 13 zaporednih točk in tako hitro pobegnili na udobno prednost, ki so jo iz minute v minuto višali. Na glavni odmor so na krilih Jana Kosija (11 točk) s seboj odnesli 20 točk naskoka (50:30), v tretji četrtini se je nato razigral še Tadej Ferme, zadel štiri mete za tri točke in pred zadnjimi desetimi minutami je semafor v dvorani Biljanini izvori kazal 77:48 v korist primorskega moštva. Zadnja četrtina je bila tako zgolj formalnost, na koncu pa so se Primorci veselili visoke zmage, najvišje v tej sezoni.

Kar pet košarkarjev Sixta Primorske je doseglo dvomestno število točk. Največ, 18, jih je dal Tadej Ferme. Gezim Morina se je ustavil pri 13 točkah, Mirko Mulalić in Jan Kosi pa pri 12. Dvomestno število točk je dosegel še Nejc Zupan (10), ki je zbral tudi sedem skokov, blizu dvojnemu dvojčku pa je bil z devetimi točkami in 12 skoki Marijan Čakarun, ki se je izkazal tudi s tremi pridobljenimi žogami. Skupno so Primorci Ohridčanom, ki so izgubili 21 žog, ukradli kar 13 žog.