Primorci ostali na vrhu

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Kljub reprezentančnemu premoru sta se v Kopru udarili Sixt Primorska in Hopsi Polzela. Boljši so bili Primorci, ki so zmagali z 71:64. S tem ostajajo edino moštvo v ligi, ki je izgubilo zgolj enkrat. Preostali štirje obračuni prvega kola bodo na sporedu 29. in 30. decembra.

Liga Nova KBM, 11. krog, 23.11.
SIXT PRIMORSKA – Hopsi Polzela 71:64 (12:21, 25:25, 19:11, 15:7)
Ferme 18, King 13 (12 skokov), Zupan 10 (5 skokov); Vasilić 13 (5 skokov), Godler 12 (5 skokov), Čup 10 (9 skokov).

Vodilna ekipa domačega prvenstva je danes v zaostali tekmi prvega kola gostila ekipo Hopsov s Polzele. Čeprav so bili Primorci favoriti, pa tega vsaj v prvem polčasu niso pokazali.

Domači so v drugi četrtini sicer nadoknadili zaostanek in goste ujeli na 26. točki, a so Hopsi znova pobegnili in na glavni odmor odšli s prednostjo devetih točk. Drugi polčas je postregel s precej bolj izenačeno igro, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, na koncu pa so gostje le upravičili vlogo favorita in tekmo dobili.

Najboljši strelec pri domačih je bil z 18 točkami Tadej Ferme, izkazala pa sta se še Shawn King s 13 točkami in še 12 skoki, Marjan Čakarun pa je zbral 10 skokov. Pri gostih je Milojko Vasilić dosegel 13 točk.

Ekipi v naslednjem, 8. krogu igrata v začetku decembra, Hopsi bodo 2. 12. gostovali pri Šentjurju, Sixt Primorska dan kasneje gosti Ilirijo.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
Čestitke fantom za zmago nad Hopsi. Hkrati bi se rad zahvalil vsem navijačem, ki so prišli na tekmo in nas spodbujali ter nam pomagali do zmage. Tekme nismo začeli najbolje, nismo bili osredotočeni, posledično pa nismo odigrali dovolj čvrsto na parketu. V drugem polčasu smo odigrali tako, kot bi morali igrati skozi celotno tekmo. Nasprotnikom smo dovolili, da dosežejo le 18 točk. Hopsi so nas držali na kolenih 30 minut, za kar jim čestitam.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
Zopet se je ponovil scenarij iz tekme proti Petrol Olimpiji. Prvi polčas smo odigrali odlično, v drugem delu pa so moji igralci popustili pod pritiskom. Dajali so občutek, da sami sebi ne verjamejo in to je bil glavni razlog za poraz. Čestitam Koprčanom za fer igro in zmago.