“Prihod Olimpije je velika nagrada!”

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V Ligi Nova KBM bosta v sredo odigrana dva obračuna. Zaostalo tekmo 10. kola bosta odigrali moštvi Term Olimia Podčetrtka in LTH Castingsa, 14. kolo pa z medsebojno tekmo, ki si jo boste lahko ogledali v spletnem prenosu na kzs.si, odpirata Portorož in Union Olimpija.

2101_subotic_00

Liga Novak KBM, zaostala tekma 10. kroga, 11.1.
Terme Olimia Podčetrtek – LTH Castings (19.00)

Dvoboj dveh moštev z začelja lestvice bo nedvomno postregel z zanimivo predstavo, saj bosta obe ekipi lovili drugo zmago v tej sezoni Lige Nova KBM. V prejšnjem kolu so košarkarji Term Olimia Podčetrtek v domači dvorani izgubili proti Krki (67:79), pred prav tako svojimi navijači pa je poraz doživeli tudi LTH Castings, ki ga je visoko premagala Rogaška (70:115).

Najboljši strelec v zasedbi štajerskega moštva je v tej sezoni Mensud Julević (12,2 točke na tekmo), pri škofjeloški zasedbi pa ta naziv zaenkrat pripada Victorju C. Robbinsu (14,1 točke na tekmo).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Andrej Žakelj, Terme Olimia Podčetrtek: “Čaka nas dvoboj z neposrednim konkurentom za obstanek v Ligi Nova KBM. Naš tokratni nasprotnik je zelo neugoden in nepredvidljiv, zato bomo morali skozi vseh štirideset minut odigrati zelo osredotočeno in angažiramo. Vsekakor pa pričakujem zelo trd dvoboj.”

Rade Mijanović, LTH Castings: “Ekipa Podčetrtka je že proti Krki pokazala, da je konkurenčna najboljšim ekipam v Ligi Nova KBM. Naš cilj je, da odigramo čvrsto obrambo in da zmanjšamo število napak v napadu.”

Liga Nova KBM, 14. krog, 11.1.
Portorož – Union Olimpija (20.00)

Portorožani še naprej ostajajo pri eni zmagi, v prejšnjem kolu pa so premoč morali priznati zasedbi Šenčurja Gorenjske gradbene družbe (88:54). Na drugi strani so Ljubljančani v tej sezoni vknjižili devet zmag, v 13. kolu pa ugnali Hopse (85:74).

Moštvo sredinih gostiteljev bo sicer v nadaljevanje sezone krenilo v precej okrnjeni zasedbi, saj je odhod napovedal tudi Jure Besedić, sicer eden najučinkovitejših košarkarjev v ekipi Primorcev. Na zadnjih tekmah v dresu Portoroža niso nastopili niti Marko, Stefan in Boban Vuković, v trenutni zasedbi pa je najboljši strelec Tim Škerbec, ki v povprečju dosega 9,5 točke na tekmo. Na drugi strani je pri ljubljanski zasedbi najuspešnejši strelec ameriški organizator igre Brandon Jefferson, ki v povprečju dosega 13,9 točke na srečanje.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Konstantin Subotić, Portorož: “Ne glede na vse težave, s katerimi se soočamo v tej sezoni, je prihod Uniona Olimpije za naš klub velika nagrada, predvsem za vse tiste uspešne sezone za nami in tudi za ves trud v dosedanjem delu sezone. Ostali smo brez štirih nosilcev igre, a gremo naprej. V Lucijo prihaja najboljši slovenski klub vseh časov, zato bom izkoristil priložnost, da povabim vse ljubitelje košarke in športa, da nam pridejo na pomoč, saj naša mlada ekipa potrebuje dodatno podporo s tribun.”

Gašper Okorn, Union Olimpija: “Tekmo bomo odigrali po najboljših močeh.”