Prihaja Golemac, Primorci premagali Zadar

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Sixta Primorske so na drugi tekmi pripravljalnega turnirja v Jesolu zabeležili prvo zmago in turnir sklenili na tretjem mestu. Izbranci Jurice Golemca, ki jih je tudi tokrat vodil pomočnik trenerja Sebastjan Krašovec, so s 75:73 premagali moštvo Zadra.

Moštvo Sixta Primorske pripravljalni turnir v italijanskem mestu Jesolo zaključuje s polovičnim izkupičkom zmag in porazov. Po tem, ko so »tigri« na petkovi uvodni tekmi turnirja morali priznati premoč košarkarjem Šibenika, so Primorci v soboto premagali drugega hrvaškega nasprotnika na turnirju, ekipo Zadra, s 75:73. Po uvodnih 20 minutah so zaostajali z 31:39, v drugem polčasu pa so se igralci Sixta Primorske razigrali in zabeležili tretjo zmago v pripravljalnem obdobju.

Pred ekipo je prosta nedelja, s pripravami na sezono 2017/18 pa bodo košarkarji nadaljevali v ponedeljek, ko se bo treningom priključil tudi glavni trener moštva Jurica Golemac, ki se je skozi celotno poletje mudil na pripravah reprezentance Gruzije na EuroBasket 2017. Gruzinska reprezentanca je evropsko prvenstvo sklenila v predtekmovanju, kljub temu, da je bila vse do zadnjega kola v igri za napredovanje v izločilne boje.


Pripravljalna tekma, 9.9.
SIXT PRIMORSKA – Zadar 75:73 (17:19, 14:20, 27:18, 17:16)