Pred žrebom EuroCupa 2015/2016

Rubrika: Eurocup

Union Olimpija bo jutri, v četrtek, 9.7 nekaj po 12.00 uri dobila nasprotnike v EuroCupu za sezono 2015/2016. Žreb skupin EuroCupa bo, kot je že v navadi, potekal v Barceloni. Ljubljanski klub bo na žrebu v katalonski prestolnici zastopal direktor Matevž Zupančič.

foto: union.olimpija.com
foto: union.olimpija.com

V Španiji je potekal tudi sestanek delničarjev ECA (Euroleague Commercial Assets), ki je potrdil seznam klubov pred začetkom žreba.

Matevž Zupančič, direktor Uniona Olimpije: “V Barceloni je potekalo vsakoletno srečanje klubov, ki nastopajo v Evroligi in EuroCupu. Zbrani smo se seznanili z organizacijsko strukturo in sistemom tekmovanj. Spremembe glede na lansko sezono so minimalne in povezane predvsem z vedno večjimi zahtevami po urejenosti klubov, finančni disciplini, logistiki in varnosti na tekmah. Sprejet je bil koledar tekmovanja ter določeni protokoli žreba, ki bo jutri ob 12.00 v Barceloni. Želja vodstva je dolgoročno ohranjati tekmovalni sistem in še povečati prepoznavnost obeh tekmovanj. Regionalni Ligi ABA ostajata dve evroligaški mesti in vsaj tri mesta v tekmovanju EuroCup. V obeh tekmovanjih si organizatorji še naprej jemljejo pravico do podeljevanja posebnih povabil klubom, ki izpolnjujejo pogoje tekmovanja, izkazujejo visoke športne ambicije in predstavljajo dovolj veliko tržno zanimivost.”

Po sestanku so glede na pretekle rezultate in geografsko lego razvrstili klube v dve konferenci. Union Olimpija je bila uvrščena v konferenco 1, v boben 3.


KONFERENCA 1:

1. boben: Alba Berlin, Valencia, Nymburk
2. boben: Gran Canaria, CAI Zaragoza, Bilbao
3. boben: Union Olimpija Ljubljana, Telenet Ostend, ratiopharm Ulm
4. boben: Sluc Nancy, Le Mans, JSF Nanterre
5. boben: Telekom Baskets Bonn, Charleroi, Reggio Emilia
6. boben: Umana Reyer Venezia, Dolomiti Energia Trento, Basket Brindisi

KONFERENCA 2:

1. boben: Unics Kazan, Galatasaray, Bešiktaš
2. boben: Banvit Bandirma, Nizhny Novgorod, Lietuvos Rytas
3. boben: Trabzonspor, Zenit St. Petersburg, Krasny Oktyabr Volgograd
4. boben: Avtodor Saratov, Budućnost VOLI Podgorica, Hapoel Jeruzalem
5. boben: PAOK Thessaloniki, Aris Thessaloniki, AEK Atene
6. boben: Neptunas Klaipeda, Steaua Bukarešta, Szolnoki Olaj

Žreb bo mogoče v živo spremljati preko spletne strani www.eurocupbasketball.com.