“Potrebno je biti potrpežljiv, ko govorimo o razvoju mladih košarkarjev!”

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V torek se je nadaljevala Liga Nova KBM za obstanek. V Podčetrtku sta se pomerili ekipi Term Olimia in Sixt Primorske. Do zmage so prišli Primorci, ki so Podčetrtčanom močno zmanjšali možnost za obstanek v Ligi Nova KBM. V sredo bosta na sporedu še tekmi Šenčur : LTH Castings in Tajfun : Portorož.

Liga Nova KBM za obstanek, 7. krog, 18.4.
Terme Olimia Podčetrtek – SIXT PRIMORSKA 75:90 (17:22, 23:19, 21:22, 14:27)
Štruc 18, Cerkovnik 15 (5 skokov), Buda 13 (8 skokov); Ožegovič 18 (5 skokov), Čapin 15 (5 podaj), Morina 14 (10 skokov).

Domači košarkarji so v dvoboju z gosti iz Primorske nujno potrebovali zmago, če so si želeli podaljšati upanje glede obstanka v ligi. Čeprav so vodilni ekipi lige za obstanek nudili dostojen odpor, gostje so do zmage prišli šele v zadnji četrtini, so ostali praznih rok, tako da bodo že v sredo, če bo Šenčur premagal LTH Castings, tudi uradno postali drugoligaši.

Primorci so bili v vodstvu večji del tekme, vendar si nikoli niso priigrali višje prednosti. Ob koncu prvega polčasa so Podčetrtčani celo povedli z 38:37, na polčas pa vseeno odšli s točko zaostanka. V zadnjo četrtino so vstopili z dvema točkama manj, toda gostje so zahvaljujoč trojkam Aleksandra Čapina prišli do neulovljive prednosti in zanesljive zmage.

Najbolj učinkovit igralec domače ekipe je bil Jure Štruc, ki je dosegel 18 točk, tudi tri trojke, 18 jih je pri gostih dosegel tudi Gaber Ožegović, tri manj je ob petih trojkah prispeval Čapin.

Liga Nova KBM se bo s preostalimi tekmami sedmega kola nadaljevala v sredo, 19. aprila. V 8. kolu pa bodo Podčetrtčani igrali pri zadnjeuvrščenem Portorožu, Koprčane pa doma čaka Šenčur GGD.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Andrej Žakelj, trener Term Olimia Podčetrtka:
Čestitke ekipi Primorske za zmago. Igrali so zelo angažirano, mi pa smo se jim uspešno upirali dokler smo imeli dovolj moči. Fantje so dali svoj maksimum in prikazali zelo borbeno predstavo, vendar nam danes v napadu ni steklo. Ravno nasprotno pa so bili Primorci zelo učinkoviti in zasluženo so prišli do novih dveh točk.

Aleksander Sekulič, trener Sixt Primorske:
Priča smo bili zanimivi in borbeni tekmi v kateri so lahko uživali tudi gledalci. V naši ekipi so priložnost za igro dobili vsi košarkarji, ki so bili sposobni za igro. Predvsem pri mladih je opazen napredek, saj so nam danes izdatno pomagali, kar je dokaz, da je potrebno biti potrpežljiv, ko govorimo o razvoju mladih košarkarjev. Ravno potrpežljivost in načrtno delo na dolgi rok sta elementa, ki sta danes v slovenski košarki odločno zapostavljena. Verjamem, da bo ta ekipa v primeru, da bo ostala skupaj tudi v prihodnje, trn v peti čisto vsakemu nasprotniku in v borbi za visoka mesta.

sreda, 19.4.
Tajfun – Portorož (19.00)
Šenčur GGD – LTH Castings (20.00)