“Poraz ni katastrofa!”

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Po koncu 2. tekme kvalifikacij za SP 2019 so svoje misli strnili v slovenske taboru.

Rado Trifunović, selektor slovenske moške reprezentance:
Škoda za poraz, saj smo bili tri četrtine srečanja enakovreden tekmec. Od 25. do 35. minute so Španci naredili odločilni rezultat. Zadeli so praktično vse, hkrati pa smo mi naredili preveč napak. Poraz ni katastrofa, bodo Španci še prišli v Ljubljano in jim bomo tam vrnili ta poraz. Pohvaliti moram vse fante, ne samo tiste, ki so izstopali po točkah, temveč prav vse, ki so stopili na parket. Dali so vse od sebe, žal pa jim manjka izkušenj iz tovrstnih tekem.

Gašper Vidmar, kapetan slovenske moške reprezentance:
Za zmago na taki tekmi smo imeli preveč padcev v igri. V obrambi si nismo dovolj pomagali, slabo smo zapirali prostor pod lastnim obročem, tako da so Španci prišli do veliko drugih, celo tretjih priložnost za koš. Do februarja, ko nas čakata težki preizkušnji v Črni gori in Belorusiji, moramo popraviti te stvari, predvsem pa moramo dvigniti glavo in se boriti naprej.

Vlatko Čančar, slovenski reprezentant:
Španija je zasluženo zmagala, nam pa je lahko žal, saj smo večji del tekme igrali dobro, le nekaj minut nezbranosti je bilo dovolj, da so Španci pobegnili in zmagali. Opravičujem se soigralcem za svojo predstavo v prvem polčasu. Priznam, bil sem le številka na igrišču. Drugi del sem odigral precej bolje, žal pa so bili Španci tedaj že v ospredju in proti tako izkušeni ekipi je težko narediti preobrat.