PONOSNI: Slovenija odloča o usodi evropskih prvakinj!

s kategorijo
Novice
.

Slovenska ženska članska reprezentanca bo v ponedeljek odigrala tretjo tekmo skupinskega dela. Po porazu proti Franciji in zmagi na Grkinjami, se bodo varovanke Damirja Grgića pomerile s Srbijo. Tekmo si boste lahko ogledali v prenosu na Kanalu A.

Eurobasket, 3. krog, 19.6.
Slovenija – Srbija (15.00)

Slovenija se bo v tretjem kolu skupinskega dela evropskega prvenstva na Češkem pomerila z aktualnimi evropskimi prvakinjami Srbijo. Slovenke so v soboto prišle do zgodovinske prve zmage na EP, v ponedeljek pa si bodo skušale podaljšati bivanje na Češkem. Z zmago bi si Slovenke zagotovile dodatno tekmo za četrtfinale, ob idealnem razpletu in zmagi Grčije nad Francijo za dve, tri ali štiri točke, pa bi se Slovenke direktno uvrstile med osem najboljših ekip.

Srbkinje so obe tekmi na tem evropskem prvenstvu izgubile. V petek so jih odpravile Grkinje (69:60), v soboto pa tudi Francozinje (73:57). Reprezentanca Srbije je v pripravljalnem obdobju zabeležila pet zmag in en poraz. Srbija velja za eno najboljših evropskih reprezentanc v preteklih letih. Osvojile so zadnje evropsko prvenstvo, lani pa so na olimpijskih igrah v Riu prišle do bronaste medalje. Uradne tekme Slovenija in Srbija še nista odigrali, junija lani pa sta pa se ekipi pomerili na prijateljski tekmi. Do zmage so z rezultatom 71:60 prišle Srbkinje.

Na tem turnirju je najboljša strelka Srbije Sonja Petrović (18 točk), pri Slovenkah pa največ točk v povprečju doseže Eva Lisec (12,5).

Tekmo si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Kanalu A.

Izjavi pred tekmo:

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
“Imamo privilegij, da igramo odločilno tekmo proti reprezentanci Srbije. Glede na to, da so Srbkinje aktualne evropske prvakinje, so pod veliko večjim pritiskom kot mi. Ekipo sestavljajo izjemne zvezdnice. Naredili bomo vse, da jih utrudimo. Dekleta bodo morala ponovno pustiti srce na parketu. Ne ukvarjamo se s kalkulacijami. Zavedamo se vseh možnih scenarijev, tudi odhoda domov ali nadaljevanja turnirja. S tem se ne obremenjujemo. Na tej tekmi bomo skušali maksimalno uživati. Vabim vse navijače, da nam stojijo ob strani tudi na tej tekmi.”

Teja Oblak, slovenska reprezentantka:
“Zavedamo se, kaj predstavlja tekma s Srbijo. Obe ekipi bosta šli na glavo. Pričakujem agresivno igro, na robu prekrška. Srbska reprezentanca ima predvsem individualne kvalitete. Pazljive bomo morale biti v igri 1:1. Na tekmi moramo dati vse od sebe in verjeti v zmago.”