“Poglej, trošijo denar, podpisali so pogodbo z invalidom!”

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Za Domnom Lorbkom (198 cm, 1985) je zahtevno življenjsko obdobje. Nesrečna poškodba v Španiji (na treningu Betisa Sevilla), na Košarkarski zvezi Slovenije pa so presodili, da je prestar, da bi nanj še računali na kvalifikacijah za EP, tudi na evropskem prvenstvu ga ni bilo, zdravje je terjalo svoj davek.

Klic iz Stožic

Lep čas se je Ljubljančan vračal in vračal. V tišini. Ves čas je tudi koketiral z Olimpijo. Ko je direktor Roman Lisac uvidel kvaliteto in kapaciteto kadra zmajev, ni dvomil. Poklical je Domna in ga povabil na trening, ostalo je formalnost. Lorbek Junior je sklenil pogodbo z Ljubljančani do konca sezone. Logično in primerno. Domen si to zasluži, pa ne iz usmiljenja, ker ne bi mogel kam drugam. Zasluži si mesto, ker je kvaliteten, preizkušen in domač fant. Predvsem pa je trener Gašper Okorn dobil mirnega in preudarnega igralca, ki jih v ekipi ni nikoli preveč!

Zlobni jeziki

„Poglej, trošijo denar, podpisali so pogodbo z invalidom,“ so hiteli razlagati zlobni (tudi stoženski) jeziki, ko se je ohladila tinta na podpisu Lorbkove pogodbe.

Tekme so merilo, Lorbek pa je pokazal, da so se tisti, ki so ga tako zlobno razglasili za invalida, krepko motili.

Vsi se spomnimo 15 točk in petih trojk proti Mega Bemaxu. Proti Mornarju ni imel svojega dne (3 točke, 1/5 za tri), sinoči je bil nekaj boljši (11 točk, 2 skoka, 3 podaje).

„Da, spremljam tudi Domna Lorbka,“ nam je potrdil tudi selektor Radovan Trifunović.

Domen ni rekel zadnje. Da bo le zdravje!