Po porazu proti Rusiji Slovenke nad Italijo

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Po zmagi nad Litvo in porazu proti Češki se je danes slovenska reprezentanca deklet do 18 let pomerila na zadnji tekmi prvega dela EP proti Rusiji. Rusija je Slovenijo ugnala z rezultatom 69:45. Slovenija je v skupini C osvojila zadnje mesto in se bo v osmini finala pomerila z Italijo.

EP DU18, 3. krog, 7.8.
RUSIJA – Slovenija 69:45 (22:7, 13:14, 25:9, 9:15)
Slovenija: Friškovec 12, Goršič 11 (5 skokov), Kenda 5, Kozina Bubnič 4, Dautović in Krošelj po 3, Zoran, Prevodnik in Ahac po 2, Pamić 1, Kramžar, Mehle.

Slovenke na začetku zadnjega srečanja skupinskega dela niso ujele pravega ritma. Veliko težav so imele varovanke Slavka Duščaka v obrambi, še večje preglavice pa jim je povzročala igra v napadu. Po štirih minutah igre so Rusinje vodile že s 13:2. Tudi v drugi polovici prve četrtine so prevladovale Rusinje, ki so prvo četrtino dobile z rezultatom 22:7. Slovenija je v prvih desetih minutah dala le en koš iz igre.

Prav tako so imele slovenske košarkarice v nadaljevanju veliko problemov predvsem z igro v napadu, v prvih 20 minutah so zadele le 26% metov iz igre. Rusinje so v drugi četrtini vodile največ za 19 točk, ob polčasu pa je Rusija vodila s 35:21.

Na začetku tretje četrtine so se Slovenke zaigrale bolje in se nekajkrat približale na 11 točk zaostanka, a je prednost po tehnični napaki Aleksandre Krošelj in nešportni osebni napaki Zale Friškovec narasla na 20. Do konca tretjega dela so slovenske košarkarice povsem popustile (60:30).

V zadnjih desetih minutah so Slovenke malce omilile prednost Rusije in zadnjo četrtino dobile s 15:9. Rusinje so se tako veselile prve zmage na evropskem prvenstvu z rezultatom 69:45.

Najboljša strelka Slovenije je bila ponovno Zala Friškovec z 12 točkami, Teja Goršič pa je dosegla 11 točk in 5 skokov.

V osmino finala so se uvrstile vse štiri reprezentance iz skupinskega dela. Slovenska reprezentanca je skupinski del končala na zadnjem mestu in se bo v osmini finala pomerila z Italijo, ki je v skupini D zasedla prvo mesto.

Izjava po tekmi:

Slavko Duščak, selektor slovenske reprezentance deklet do 18 let:
Imeli smo lepo možnost, da bi si izboljšali izhodišče pred osmino finala. Imeli smo težke noge poleg tega pa smo zgrešili nekaj odprtih metov, tako da se je tekma odvijala v korist Rusije. Kar je bilo, bomo skušali pozabiti in gledati naprej, saj je cilj, da zmagamo četrto ali peto tekmo turnirja.