Po 6. zmago!

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovenska košarkarska reprezentanca je po zanesljivi zmagi proti Belorusiji že odpotovala v Burgos, kjer varovance Rada Trifunovića čaka obračun proti španski izbrani vrsti. Srečanje bo na sporedu v nedeljo ob 19.30. Prenos na Kanalu A.

Kvalifikacije za SP 2019, 26.11.
Španija – Slovenija (19.00)

V drugem kolu kvalifikacij za svetovno prvenstvo bomo spremljali ponovitev polfinala letošnjega evropskega prvenstva. Slovenski košarkarji se bodo jutri ob 19.30 udarili s španskimi, ki so na minule prvenstvu Stare celine osvojili bronasto medaljo.

Reprezentanci sta v prvem kolu kvalifikacij prišli do zmage z identično razliko. Slovenci so pred domačimi navijači s 87:74 ugnali Beloruse, Španci pa so zmagali na gostovanju v Črni gori (79:66). V Podgorici je bil glavno orožje reprezentance iz Iberskega polotoka izkušeni center Fran Vazquez, ki je dosegel 20 točk. S 13 skoki se je izkazal Saiz Sato. Na tekmi med evropskimi prvaki in Belorusi je naziv igralca tekme pripadel Vlatko Čančarju, ki je dosegel 21 točk. Sicer se je srečanju v Stožicah med strelce vpisalo vseh dvanajst slovenskih košarkarjev.

V nedeljo bomo spremljali 19. medsebojni obračun španske in slovenske reprezentance. Španci so bili boljši 13-krat, Slovenci pa so dobili preostalih pet dvobojev, tudi zadnjega in najpomembnejšega doslej – v polfinalu evropskega prvenstva pred dobrima dvema mesecema.

Srečanje med Španijo in Slovenijo si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Kanalu A.

Na drugem srečanju drugega kola skupine A se bosta v Minsku pomerili Belorusija in Črna gora.