Pipana razjezili posamezniki, Dončić ponosen na fante

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Po koncu tekem 5. kroga Lige Nova KBM so svoje misli strnili trenerji prvoligaških zasedb.

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
Kot smo pričakovali je za nami zelo zahtevno srečanje. Fantje so se zavedali pomembnosti tekme, zato smo v prvem polčasu igrali v krču. V drugem polčasu nam je stekel met in prišli smo do zaslužene zmage.

Andrej Žakelj, trener Šentjurja:
Čestitke ekipi Šenčurja za zmago. Niso se predali, kar se jim je na koncu tudi obrestovalo. Našega plana smo se držali 30 minut in igrali z veliko energije. V zadnji četrtini smo energetsko padli, poleg tega pa smo bili priča še nekaj čudnim odločitvam vseh akterjev tekme. Ostane nam trdo delo in dejstvo, da se iz tega poraza tudi kaj naučimo.

Damjan Novaković, trener Rogaške:
Po visokem zaostanku smo se z izredno borbenostjo vrnili v igro in na koncu prišli do srečne zmage.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
Čestitke Rogaški za zmago. Imeli smo priložnost za zmago, dokler smo igrali kot ekipa. Ko so posamezniki začeli igrati neke sisteme, ki jih ne poznamo, se je krivulja obrnila navzdol. Rogaška je imela ob koncu več sreče in zmagala.

Saša Dončić, trener Ilirije:
Mislim, da smo bili danes priča odlični košarkarski predstavi, na koncu pa smo z borbeno igro prišli do zaslužene zmage. Zelo sem vesel zaradi mojih fantov, ki bodo po tem uspehu lahko še bolj verjeli vase, saj se lahko enakopravno kosajo z vsemi ekipami v Ligi Nova KBM.

Simon Petrov, trener Krke:
Čestitke Iliriji za zmago. Bili so boljši in zasluženo zmagali. Mi smo bili spet neprepričljivi, tako v napadu kot obrambi, in taki ne moremo dobiti tekme.