Pipan Golemcu: “Favoriti ne zmagujejo vedno!”

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V četrtek sta 11. kolo Lige Nova KBM odprli ekipi Olimpije in Krke, v Stožicah so se zmage veselili Novomeščani. V soboto ob 19. uri bodo na sporedu še preostala štiri srečanja. V prenos na Šport TV si lahko ogledate srečanje med Rogaško in Ilirijo. Helios bo gostil Šentjur, Hopsi gostujejo v Šenčurju, Sixt Primorska pa se bo pomerila z Zlatorogom.


Liga Nova KBM, 11. krog, 23.12.

Helios – Šentjur (19.00)

V soboto bomo spremljali obračun sedmo- in devetouvrščenega moštva v tej sezoni Lige Nova KBM. Helios je na devetih tekmah zbral štiri zmage in pet porazov, Šentjur pa je bil na devetih obračunih trikrat uspešen, šestkrat pa so Šentjurčani parket zapustili sklonjenih glav. Ekipi sta bili v prejšnjem kolu polovično uspešni. Helios je doma ugnal Rogaško, Šentjur pa je visoko izgubil proti Zlatorogu.

Blaž Mahkovic je v tej sezoni strelsko najbolj učinkovit v dresu Helios Suns (19,3 točke na srečanje). Miloš Pešič je s povprečjem 16,8 točk na tekmo najboljši strelec Šentjurja.

Jovan Beader, trener Helios Suns:
“To bo izredno pomembna tekma za obe ekipi. Šentjur je v malo slabši seriji, zato jih v Domžalah pričakujem polno motivirane. Nam pa ta tekma oziroma morebitna zmaga tudi prinaša priključek z zgornjim delom razpredelnice, zato bomo naredili vse, da zadnjo domačo prvenstveno tekmo v letu 2017 obrnemo na našo stran.”

Andrej Žakelj, trener Šentjurja:
“Jutri gostujemo pri ekipi, ki igra iz tekme v tekmo boljše. So zelo neugodni in hitri. Mi se ubadamo predvsem s svojimi težavami, vendar to ni razlog, da ne bi dal vse od sebe. Za nas v poštev pridejo zgolj zmage.”

Rogaška – Ilirija (19.00) (prenos na Šport TV)

Rogaška je v desetem kolu izgubila proti Helios Suns, Ilirija pa je na ljubljanskem obračunu morali priznati premoč Petrolu Olimpiji. Slatničani so s šestimi zmagami in tremi porazi trenutno na petem mestu Lige Nova KBM, Ilirija je osma s štirimi zmagami in petimi porazi. Tekmo aktualnih državnih podprvakov in prvakov 2. SKL si bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na Šport TV.

Mitja Nikolič si v tej sezoni lasti naziv najboljšega strelca Rogaške (povprečje 13,3 točke na tekmo). Pri Iliriji je najučinkovitejši Žan Mark Šiško s povprečjem 17,4 točk na obračun.

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Ilirija je že velikokrat v tej sezoni pokazala, kako kvalitetna in neugodna zasedba je. Dosegli so kar nekaj odmevnih zmag. Verjamemo, da bomo s koncentracijo, borbenostjo in pomočjo publike prišli do novih dveh točk.”

Saša Dončić, trener Ilirije:
“Jutri gostujemo pri favoriziranemu moštvu Rogaške. Vesel sem, da smo se pred nadaljevanjem sezone okrepili. Maksimalno se bomo potrudili, da v Rogaški Slatini pripravimo presenečenje.”

Šenčur GGD – Hopsi (19.00)

Šenčur in Hopsi so se na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni razšli z zmago Šenčurjanov (80:73). Hopsi so z izkupičkom petih zmag in prav toliko porazov na tretjem mestu Lige Nova KBM, Šenčur je z odigrano tekmo manj šesti (pet zmag, štirje porazi). Tekma se bo začela ob 19. uri.

Najboljši strelec Šenčurjanov v tej sezoni je Dino Murić s povprečjem 17,6 točk na tekmo. V dresu Hopsov je strelsko najbolj uspešen Dejan Čup s povprečjem 16,1 točke na tekmo.

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
“K nam v goste prihaja ekipa Polzele, ki je v zadnjem obdobju v odlični strelski formi. Zavedamo se pasti, ki so pred nami. Verjamem, da bomo kos tej nalogi.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
“Jutrišnja tekma je pomembna za obe moštvi. Šenčur je izkušena ekipa, ki nas je na prvi tekmi premagala. Kljub temu bomo poskušali presenetiti Gorenjce in vknjižiti novo zmago.

Sixt – Zlatorog (19.00)

V soboto bomo spremljali obračun prvo- in zadnjeuvrščene ekipe Lige Nova KBM v tej sezoni. Primorci so s sedmimi zmagami in tremi porazi na vrhu prvenstvene lestvice, Zlatorog je na desetem mestu z dvema zmagami, sedemkrat so bili Laščani neuspešni. Na prvem medsebojnem srečanju teh ekip v tej sezoni državnega prvenstva so se z zmage s petimi točkami razlike veselili Primorci.

Marjan Čakarun je s povprečjem 11,8 točk na tekmo najučinkovitejši pri Sixt Primorski. Miha Lapornik je z 19,1 točke na obračun najboljši strelec Laščanov.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Pred nami je še zadnja domača tekma v državnem prvenstvu v letu 2017. Zagotovo želimo leto zaključiti zmago in se nekoliko otresti malenkost slabše forme. Zadnje dni smo trenirali zelo dobro, zato pričakujem, da bomo v igri v obrambi zaigrali precej bolje, kot na zadnjih nekaj tekmah. K nam prihaja vedno neugodna ekipa Zlatoroga, ki trenutno na lestvici ni ravno na najboljšem položaju. Kljub temu imajo zelo kvalitetno moštvo, zato nas čaka zahtevna tekma.”

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
“Na Primorsko odhajamo neobremenjeni, saj nimamo česa izgubiti. Favoriti ne zmagujejo vedno.”