Petrol Olimpija poražena ob zvoku sirene

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Igralci Petrol Olimpije so doživeli še tretji poraz v ligi ABA. Mornar je bil v Hali Tivoli boljši 67:64.

V prvi četrtini so igralci Olimpije dosegli 20 točk, potem pa je postal koš v Tivoliju za zmaje za 15 minut zaklet. V drugi četrtini so dosegli samo 8 točk, v prvih petih minutah pa nato dosegli samo 5, skupaj v tretji četrtini 12, zaostanek je pred zadnjo četrtino znašal znosnih sedem točk.

 

V zadnji četrtini so igralci Olimpije ujeli priključek in v končnico sta ekipi ob sicer raztrgani igri vstopili izenačeno. V zadnji minuti je Olimpija vodila za točko, po neuspešnih napadih na obeh straneh pa je Needham zadel dva prosta meta 6 sekund do konca tekme po osebni napaki Badžima.

Po osebni napaki Pavića je imel Badžim dve sekundi pred koncem tekme dva prosta meta. Zadel je samo en prosti met za izenačenje in gosti so imeli dve sekundi za zmago. Ob akciji iz avta je žoga prišla do Vranješa, ki je zadel trojko ob tablo ob zvoku sirene.

 

Pri Olimpiji je bil najboljši strelec Jordan Morgan, dosegel je 21 točk, Oliver in Hrovat sta jih dosegla 10. Za Črnogorce je Mičović dosegel 19 točk, Needham in Vranješ 12,  Luković 13.

V naslednjem krogu bo tekmec Olimpije Budućnost.

Liga ABA, 21.10.

Petrol Olimpija – Mornar 64:67