Petrol Olimpija poražena iz Francije

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

Petrol Olimpija je svojo prvo tekmo v Fibini Ligi prvakov odigrala v Franciji proti Strasbourgu in morala priznati premoč domačinom, ki so bili na koncu boljši 83:69.

Ljubljančani so odigrali dokaj slabo tekmo brez prave obrambe, Francozi so že do polčasa prišli do prednosti 14ih točk, ki je v drugem polčasu samo še naraščala. Olimpija je sicer nekaj minut pred koncem stopila prednost na manj kot deset točk, vendar so Francozi hitro odgovorili in tekmo mirno pripeljali do konca.

 

Pri Olimpiji je kapetan Gregor Hrovat dosegel 13 točk, Jordan Morgan pa 12. Za Strasbourg je Dixon dosegel 21 točk, stari Olimpijin znanec Zach Wright pa je dosegel 10 točk, imel pa je tudi 7 skokov in kar 9 asistenc.

Izjavi po tekmi:

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: “Zadovoljen sem lahko mogoče le s prvo četrtino. Preveč stvari je bilo slabih skozi tekmo, od skoka, do izgubljenih žog, obrambe. Na gostovanju je nemogoče slaviti zmago s takšno igro. V zadnji četrtini smo poskušali se jim približati, saj se je nasprotnik mogoče preveč sprostil. Ni nam uspelo. Spremeniti moramo nekatere stvari, saj tako mehko ne smemo več igrati. Bili smo premalo agresivni, potem pa za nameček še izgubili preveč žog. Mislim, da se da vse popraviti, saj je pot do konca rednega dela še dolga.”

Dražen Bubnič, igralec Petrol Olimpija: “Slabo smo začeli srečanje v obrambi, potem pa smo morali vseskozi loviti priključek. Strasbourg je preveč izkušena ekipa, da bi izpustila dvajset točk prednosti.”

Olimpija že jutri igra prvo tekmo državnega prvenstva proti Krki, potem pa jo čakata še dve zahtevni gostovanji – v ligi ABA pri Megi, v Ligi prvakov pa pri Banvitu.