Oslabljeni Domžalčani do zmage na Danskem

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

Slovenski državni prvaki so v leto 2017 vstopili z zmago v Ligi prvakov – že drugič v sezoni so namreč premagali dansko moštvo Bakken Bears (74:68). Najbolj razpoložena pri Domžalčanih sta bila Tomaš Kyzlink in Brandyn Curry, oba s po 23 točkami.

Oslabljeni na pot

Čeprav je Helios Suns prišel na gostovanje precej oslabljen – poškodovana sta namreč Đorđe Lelić in Tomaž Bolčina, klub je zapustil posojeni igralec Zadra Maj KovačevićMarcel Jones pa nima pravice do igranja v rednem delu evropskega tekmovanja, – je pogumno vstopil v tekmo.

Na vodstvo Domžalčanov na uvodu tekme (2:0) je s petimi zaporednimi točkami hitro odgovoril najboljši strelec danskega moštva Devaughn Akoon-Purcel, s čimer je svojo ekipo popeljal v vodstvo (5:2). To ni pretirano vplivalo na domžalske košarkarje, ki so pri rezultatu 9:4 v korist gostiteljev začeli serijo 8:0, s katero so spet prišli do prednosti (12:9) na drugi medsebojni tekmi v tej sezoni. Sledilo je izenačeno nadaljevanje prve četrtine, ki se je končala v korist ‘medvedov iz Bakkna’ (21:19). V prvi četrtini sta se med strelce pri gostih vpisala le Brandyn Curry (10 točk) ter Cory Remekun (9 točk).

V začetku druge četrtine je za izenčenje na dvoboju z metom za dve točki poskrbel Matic Vesel (21:21). Nato se je razigral Čeh na klopi Domžalčanov Tomaš Kyzlink, ki je s šestimi zaporednimi točkami popeljal Helios Suns v vodstvo (31:27). Odlično je igral tudi kapetan Luka Vončina, ki je razigraval soigralce ter v drugi četrtini zabeležil kar pet podaj. Kljub temu, da so se danski košarkarji poskušali približati v zadnjih minutah prvega polčasa, jim izbranci Jakše Vulića tega niso dovolili ter so na glavni odmor odšli s petimi točkami prednosti (41:36).

Drugi polčas so odlično začeli gostujoči košarkarji. S košem Remekuna v četrti minuti tretje četrtine je prednost Helios Suns narasla že na +10 (50:40). V nadaljevanju četrtine so gostitelji držali prednost 10 točk, a je njihova zbranost dve minuti pred koncem četrtine popustila in dovolili so, da je Tomas Laerke s petimi zaporednimi točkami približal Dance na štiri točke zaostanka in postavil končni rezultat pred zadnjo četrtino 51:56.

V zadnjem delu tekme so se gostitelji počasi, a vztrajno, približevali košarkarjem Helios Suns, kar se jim je tudi obrestovalo, saj je veteran Chris Christoffersen dve minuti pred koncem dvoboja rezultat izenačil (66:66). V napeti končnici je odločalo predvsem dobro izvajanje prostih metov Sima Atanackovića in Kyzlinka, ki sta poskrbela, da se Domžalčani v domovino vračajo z drugo zmago v Ligi prvakov (74:68).

 

Liga prvakov, 11. krog, 3.1.
Bakken Bears – HELIOS SUNS 68:74 (21:19, 15:22, 15:15, 17:18)
Bakken Bears: Akoon-Purcell 20 (18 skokov), Berg, Laerke 11 (8 skokov), Kristensen, Iversen 5, Diouf 2, Christoffersen 8 (5 skokov), Thomann 2, Thibault, Loewenstein, Kitsing 2.
Helios Suns: Močnik, Kyzlink 23 (5 skokov), Oman, Bratec, Curry 23, Vesel 2, Gorjanc, Remekun 15 (7 skokov), Klavžar, Atanacković 7 (5 skokov), Vončina 4.