Olimpija proti Partizanu brez Kastratija?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V 9. krogu Lige ABA bo Petrol Olimpija gostovala v Beogradu pri Partizanu. Ljubljančani so prispeli v Srbijo kar iz Aten, kjer so igrali tekmo lige prvakov. Ker so imeli nekaj več časa kot sicer, so ga namenili treningu, ki ga ekipa v zadnjih dveh tekmah izredno mirnega trenerja Gašperja Okorna nujno potrebuje. Z Zmaji na poti ni poškodovanih Talorja Battla in Jana Barbariča. V Grčiji je močan udarec v glavo dobil Erjon Kastrati, ki je vprašljiv za sobotni obračun.

Ljubljančani si trenutno delijo sedmo mesto na lestvici z rezultatom 3 zmag in 5 porazov. Beograjski Partizan je na tretjem mestu z rezultatom 5 zmag in 3 porazov.

Daljni februar 2013

Olimpija je prvič ugnala Partizan v gosteh 23.2. 2013, 71:73 je bilo. Odločilen koš je prispeval Dino Murić, za zmaje, vodil jih je Sašo Filipovski, so koše dosegli Rupnik 2, Prepelič 7 (2:2), Blažič 10 (3:5), Rannikko 12 (4:4), Salin 13 (1:2), Murić 10, Bubnić 2, Perković 7 (2:2), Omić 10.

 

Liga ABA, 9. krog, 18.11.
Partizan – Petrol Olimpija (19.00)

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:
“Beograjski Partizan je izredna napadalna ekipa, kar so dokazali v preteklih krogih Lige ABA. V kolikor želimo računati na uspeh v Beogradu, bo potrebno ustaviti njihov protinapad. Nikakor jim ne smemo dovoliti, da igrajo na odprtem igrišču. Vse to je ključ do uspeha. V kolikor nam bo to uspelo realizirati, lahko računamo na presenečenje.”

Gregor Hrovat, kapetan Petrol Olimpije:
“Partizan igra napadalno in hitro košarko. Zaustaviti moramo njihov protinapad z dobro in agresivno obrambo. Verjamem, da imamo možnosti za uspeh v Beogradu, ampak dati bomo morali vse od sebe.”