Olimpija po podaljšku slavila na Polzeli

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Po novoletnem premoru se je v soboto nadaljevalo tekmovanje v Ligi Nova KBM. Na prvi tekmi 12. kola je Sixt Primorska ugnala Šentjur, Zlatorog je izgubil proti Šenčurju, Krka je bila doma boljša od Rogaške, Ilirija je premagala Helios Suns. V nedeljo so Hopsi po podaljšku doma izgubili proti Petrol Olimpiji.

Liga Nova KBM, 12. krog, 7.1.
HOPSI POLZELA : PETROL OLIMPIJA 98:104 (27:21, 20:25, 23:23, 19:20, 9:15) *po podaljšku
Čup 23 (6 skokov), Vasilić 22, Rotar 20 (5 skokov); Battle 23 (5 skokov), Badžim 20 (5 podaj), Bubnić 15.

Olimpija je na Polzeli prekinila niz dveh zaporednih porazov v domačem prvenstvu, za zmago proti Hopsom pa je potrebovala podaljšek.

Začetek Olimpije je veliko obetal, saj so Ljubljančani tekmo odprli z vodstvom 7:0, toda Hopsi so hitro vzpostavili ravnotežje moči na igrišču. V šesti minuti so povedli s 15:10, v prvi četrtini pa so največ vodili za devet točk. V drugih deset minut so Polzeljani vstopili s prednostjo šestih točk, že v 12. minuti pa sta bili ekipi spet blizu (29:28). Nato sta izmenično dosegali točke, v 18. minuti je bilo 43:43, na polčas pa so šli s točko prednost Hopsi.

Gosti so do največje prednosti v tretji četrtini prišli v končnici, ko so povedli s 66:59, toda domači so še našli odgovor in pred zadnjo četrtino vodili s 70:69. Prednost so hitro povečali na +6, ta pa še ni zadoščala, Olimpija se je namreč približala na točko zaostanka. Hopsi so odgovorili z dvema košema, ki pa nista bila dovolj za zmago. Talor Battle je namreč sedem sekund pred iztekom igralnega časa izsilil podaljšek (89:89).

V njem je Olimpija vodila že za devet točk, Hopsi so se v zadnji minuti približali na tri točke zaostanka, Jan Špan pa je s trojko 36 sekund pred koncem postavil končnih 104:98.

Po 23 točk sta dosegla domačin Duje Čup in gostujoči igralec Battle.

Polzeljane v 13. kolu čaka gostovanje pri Rogaški, tekma bo v soboto, 13. januarja. Dva dni kasneje bodo Ljubljančani gostili Zlatorog.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
“Zaradi zgrešenih prostih metov in nezbrane igre v obrambi smo dobljeno tekmo pripeljali do podaljška, kjer so do izraza prišle izkušnje in boljša individualna kvaliteta gostov. Olimpija je tekmo zasluženo prevesila v svoj prid.”

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:
“Z vztrajnostjo in potrpežljivostjo smo v napadalno usmerjeni tekmi po podaljšku zasluženo prišli do zmage. Zadovoljen sem tudi z igro nekaterih košarkarjev, ki se vračajo po poškodbi in tistih, ki imajo drugače manjšo minutažo.”