Olimpija mora premagati FMP, sodil bo Pukl

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Petrol Olimpije v 10. krogu Lige ABA v Hali Tivoli gostijo beograjski FMP. Zmaji si želijo prikazati boljšo predstavo kot na zadnji tekmi slovenskega prvenstva, ko so doživeli poraz z Rogaško 73:70.

Tesna razlika

FMP je izjemno nevaren nasprotnik, ki trenutno kotira na 4. mestu Lige ABA (5 zmag, 4 poraze), Olimpija je 7. (4 zmage, 5 porazov). Zato ta tekma sodi v sklop teh, ki jih Ljubljančani doma preprosto morajo dobiti, če želijo udejaniti zastavljen cilj: biti med prvih šest po koncu sezone.

Čović

Ljubljančani so v tej sezoni že ugnali Partizana in Mega Bemax, premoč so priznali le Crveni zvezdi. Beograjčani so štirikrat slavili doma, v gosteh so porazili Mornar. Prvo ime gostov ostaja 28-letni branilec Filip Čović, ki je prvi strelec in podajalec zasedbe.

Kompliment gostov

„Olimpija je v tej sezoni že pokazala, da lahko premaga ekipe, proti katerih ni bila favorit. Doma igrajo odlično, polni so samozavesti,“ je domači ekipi pred prihodom v Ljubljano polaskal trener FMP-ja Vladimir Jovanović.

Sodila bo trojka Saša Pukl, Krunoslav Peić, Denis Hadžić.

Liga ABA, 10. krog, 3.12.
Petrol Olimpija – FMP (17.00)

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:
“Tekma z FMP-je, ki je pozitivno presenečenje Lige ABA, je za nas izjemnega pomena, saj moramo potrditi dobro igro iz Beograda v prejšnjem krogu. Igra FMP-ja se vrti okoli Ćovića in naša naloga bo predvsem, da z dobro obrambo pretrgamo vez med njim ter ostalimi igralci.  Odigrati moramo predvsem z veliko več energije kot na zadnji tekmi slovenskega prvenstva v napadu in obrambi, v kolikor želimo do pomembne zmage v Hali Tivoli.”

Gregor Hrovat, kapetan Petrol Olimpije:
“FMP je izjemno nevarna ekipa, kar so dokazali že večkrat v letošnji sezoni. Na zadnji tekmi slovenskega prvenstva smo pokazali slabo predstavo, ki se ne sme ponoviti proti FMP-ju v Hali Tivoli. Verjamem, da v kolikor igramo tako kot se dogovorimo, lahko premagamo nasprotnika.”