Olimpija lovi 2., Rogaška pa 1. zmago

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V petek ob 18.00 bo na sporedu druga tekma finala Lige Nova KBM med ekipo Uniona Olimpije in Rogaške. Ljubljančani so z zmago na prvi tekmi v Rogaški v finalnem nizu povedi z 1:0. Finalna serija se igra na tri zmage. Prenos tekme si bo možno ogledati na TV SLO 2.

Liga Nova KBM, finale, 2. tekma, 19.5.
Union Olimpija – Rogaška (18.00)

Olimpija je v torek po podaljšku ugnala ekipo Rogaške in z zmago v Slatini povedla v finalni seriji z 1:0. Ljubljančani so tako še dve zmagi oddaljeni od svojega šestnajstega naslova državnih prvakov, na drugi strani pa se bodo Slatničani v Ljubljani borili, da izid v zmagah v finalu izenačijo. V Hali Tvoli sta se moštvi v tej sezoni srečali dvakrat, prvo tekmo je dobila domača ekipa, na zadnji pa so se zmage veselili košarkarji Rogaške, ki lovijo svoj prvi naslov državnih prvakov. Prenos tekme bo na TV SLO 2.

Rogaška še vedno vodi v dobljenih medsebojnih srečanjih v tej sezoni (3:2). Najboljši strelec Ljubljančanov na prejšnji tekmi je bil Devin Oliver s 25 točkami, ki ima hkrati naziv najučinkovitejšega strelca pri Olimpiji v tej sezoni (15,5 točke na tekmo). Pri Rogaški pa je bil najučinkovitejši najboljši strelec ekipe Slatničanov v tej sezoni, Darwin Davis, ki je dosegel 26 točk, v povprečju pa na tekmo prispeva 16,2 točke.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije:
Čas smo izkoristili za počitek in analizo prve finalne tekme. Imamo prednost, a smo daleč od cilja. Potrebno bo popraviti nekaj stvari v naši igri. Osredotočili smo se zgolj na svoje napake. Če želimo potrditi zmago iz prve tekme, bomo morali biti zelo potrpežljivi. V Hali Tivoli pričakujem neizprosen boj. Motivirani smo in verjamem, da lahko naredimo korak naprej.

Damjan Novaković, trener Rogaške:
Čaka nas zahtevna naloga, da povrnemo, kar smo izgubili na prvem srečanju. Zavedamo se, da je Olimpija v odlični formi. Popraviti moramo stvari, ki smo jih na prvi tekmi delali slabše in na takšen način izsiliti izenačeno tekmo. Z malo športne sreče lahko tekmo tudi dobimo. Smo kompletni in pripravljeni na boj.