Olimpija, Krka, Grosuplje in Helios za dve prosti mesti v Sevnici

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Na mladih svet stoji. Tudi zato so dobri obiskani in cenjeni turnirji, ki jih za mlajše selekcije pripravljajo klubi. Eden teh je zagotovo Božični pokal Dubrava, ki bo letos potekal konec decembra že petnajstič. Letos bo turnir še tesneje povezan s Slovenijo, točneje s Sevnico, kjer bo 9.12. poteka kvalifikacijski turnir za dve prosti mesti na glavnem turnirji. Moči sta združila Boris Gnjidić v imenu KK Dubrava ter Milan Jamšek iz podjetja Sava Avto, ki je v minulih letih organiziral sedem Vulco – Sava Avto mednarodnih košarkarskih turnirjev. Na njih je sodelovala tudi Dubrava z mladimi asi Borisa Gnjidića, v tem času pa se stkale pristne vezi.

Grosuplje brani naslov

Spomnimo – letih 2015 in 2016 so prvaki turnirja v Zagrebu postali igralci Grosupljega. Lani so prišli do naslova prek Maccabija, v finalu so ga ugnali s 56:47. Nastopili bodo tudi letos. Še več – znan je kvartet ekip, ki se bo v soboto, 9.12., meril za nastop. V konkurenci so poleg Grosupljega še Petrol Olimpija, Helios Suns in Krka, nastopali pa bodo igrali rojeni leta 2004 in mlajši. Do konca meseca bo znan razpored tekmovanj.

Tudi Sarajevo

„Božični turnir je zelo prepoznan in cenjen v regiji. Interes za nastop fantov starih 13 let ali mlajših je vse večji. Zato organiziramo v Zagrebu kvalifikacije že dve leti. Zahvaljujoč Milanu Jamšku in podjetju Sava Avto pa bomo letos prvič imeli kvalifikacije v Sloveniji. Lahko pa napovem, da bodo prihodnje leto kvalifikacije tudi v Sarajevu. Kot direktor turnirja lahko rečem, da sem zadovoljen z razvojem turnirja,“ pravi Gnjidić, ki je letos dopolnil 50 let, proslavil pa se je z igranjem v Krki in Pivovarni Laško.

Dobri sodelavci

„Vrsto let prihajam v Sevnico, kjer Milan in ekipa vedno pripravijo dober in kvaliteten turnir. Vem, da bo tudi letos tako. Želel pa bi, da to postane tradicionalno, hkrati pa bo vse skupaj velika priložnost, da se vnovič družimo športni prijatelji iz Slovenije in Hrvaške,“ dodaja Gnjidić, ki je ponosen na vse udeležence (Cibona, Split, Partizan, Maccabi, Cedevita, Darušafaka, Zadar, KŠ Dražen Petrović in ostali) ter na vse sodelavce, ki pomagajo pri organizaciji.