Olimpija brez pritiska, Lorbek proti ex-klubu

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

Petrol Olimpija bo v 4. krogu FIBA Lige prvakov v torek, 31.10. ob 20.30 gostovala pri španskemu Estudiantesu v Madridu. Srečanje iz Španije bo v neposrednem TV prenosu na Šport TV. Zmaji odhajajo na gostovanje dan po tekmi Lige ABA. Estudiantes (tam je v sezoni 2017/2008 igral tudi Domen Lorbek!) je bil do sedaj v FIBA Ligi prvakov boljši od AEK-a v gosteh (87:79) in Rose Radom v Madridu (78:68), izgubil je zgolj s Strasbourgom v gosteh (77:74). V močni španski ligi so nazadnje izgubili v Malagi proti Unicaji (89:70) in imajo trenutni rezultat 2 zmagi in tri poraze. Med drugim so v Madridu premagali Barcelono 80:70.

Liga prvakov, 4. krog, 31.10.
Estudiantes – Petrol Olimpija (20.30)

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: “Estudiantes je izgubil zgolj eno tekmo v FIBA Ligi prvakov in še to zelo tesno na gostovanju v Strasbourgu. V španskem prvenstvu imajo trenutno tri poraze in dve zmagi. Na kolena so spravili tudi Barcelono. Zagotovo so absolutni favorit, saj so dobro pokriti na vseh položajih. Imajo dovolj izkušeno ekipo. Na gostovanju si želim od svojih fantov predvsem agresivno, pogumno igro brez predaje.”

Gregor Hrovat, kapetan Petrol Olimpije: “Na gostovanje v Madrid odhajamo brez pritiska. Zavedamo se, da so Španci favoriti srečanja, a vseeno bomo naredili vse, da se jim dobro zoperstavimo. Imajo izkušeno zasedbo in so zagotovo med favoriti za prvo mesto v naši skupini v FIBA Ligi prvakov. V kolikor bomo odigrali pametno, agresivno in neobremenjeno, lahko pričakujemo zanimivo srečanje.”