Okrepljeni Zlatorog v Šentjur, Krka čaka Mijanoviča, Hopsi Golemca in Jagodnika

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V soboto bodo na sporedu trije obračuni 10. kola Lige Nova KBM. Šentjur bo gostil Zlatorog, Hopsi se bodo pomerili s Sixt Primorsko, Krka pričakuje Šenčur GGD (prenos na Šport TV). V nedeljo se bo Ilirija srečala s Petrol Olimpijo, Helios Suns bo gostil Rogaško.

Liga Nova KBM, 10. krog, 16.12.

Šentjur – Zlatorog (19.00)

V desetem kolu bomo spremljali obračun Šentjurja in Zlatoroga Laško, ki sta trenutno zadnjeuvrščeni ekipi na prvenstveni lestvici. Šentjur je na devetem mestu s tremi zmagami in petimi porazi, Zlatorog je zadnji z zgolj eno zmago in sedmimi porazi. V prejšnjem kolu sta bili obe ekipi neuspešni.

Najboljši strelec Šentjurja v tej sezoni je Miloš Pešič s povprečjem 17,8 točk na tekmo. Pri Zlatorogu je najučinkovitejši Miha Lapornik (19,6 točke na obračun).

Andrej Žakelj, trener Šentjurja:
“Ekipa Zlatoroga prihaja v Šentjur okrepljena in močno motivirana. Slednje mora veljati tudi za naše moštvo. Čeprav nas čaka že tretja tekma v petih dneh, moramo narediti vse, da srečanje na domačem terenu dobimo. Verjamem, da nam lahko ob podpori domačih navijačev to tudi uspe.”

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
“Še eno težko gostovanje je pred nami. Če bomo želeli doseči zmago, bodo morali vsi igralci odigrati kot ekipa in pa poskrbeti, da se nam ne ponovijo stare napake.”

Hopsi – Sixt Primorska (19.00)

Moštvi sta prvo medsebojno tekmo v tej sezoni odigrali konec novembra, po izenačenem obračunu so se dveh točk veselili Primorci. Hopsi so v tej sezoni na četrtem mestu prvenstvene lestvice s štirimi zmagami in petimi porazi, Sixt Primorska pa je trenutno vodilna ekipa državnega prvenstva z izkupičkom sedmih zmag in dveh porazov.

Dejan Čup je s povprečjem 15,4 točk na tekmo najboljši strelec Hopsov v tej sezoni. Z 11,8 točk na srečanje pa je v primorski ekipi najučinkovitejši Marjan Čakarun.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
“K nam v goste prihaja eden od favoritov državnega prvenstva, to pa dokazuje z izredno dobrimi igrami v tej sezoni. V Kopru smo bili 36 minut enakovreden nasprotniki. Jutri bomo skušali s pomočjo domačih navijačev in na krilih borbene igre presenetiti vedno neugodnega nasprotnika.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Odpravljamo se na tretjo gostujočo tekmo v manj kot tednu dni, ki bo zagotovo zelo zahtevna. Ekipa Hopsov igra sodobno in hitro košarko, če bomo njihovim košarkarjem dovolili, da se razigrajo, bomo imeli veliko težav. Napravili bomo vse, kar je v naši moči, da se domov vrnemo z novo zmago in s tem zadržimo prvo mesto na lestvici Lige Nova KBM.”

Krka – Šenčur GGD (19.00)

Moštvi sta bili v devetem kolu polovično uspešni. Krka je na domačem parketu izgubila proti vodilni Sixt Primorski, Šenčur GGD pa je v gosteh ugnal Ilirijo. Krka je po osmih odigranih kolih na osmem mestu Lige Nova KBM s tremi zmagami in petimi porazi. Šenčurjani pa so na petem mestu s petimi zmagami in tremi porazi. Prenos srečanja bo na Šport TV.

Maj Kovačevič je s povprečjem 14,9 točk na tekmo najboljši strelec Krke v tej sezoni. Dino Murić si lasti naziv najučinkovitejšega strelca pri Šenčurju (17,4 točk na obračun).

Simon Petrov, trener Krke:
“Čaka nas še ena zahtevna tekma v državnem prvenstvu. Želim si, da bi prikazali podobno igro kot v torkovi tekmi regionalne lige proti Primorski. Če bomo šli v tekmo s Šenčurjem z enako željo in energijo kot na tej tekmi, potem se lahko nadejamo zmage.”

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske Gradbene družbe:
“Gostujemo pri ekipi Krke, ki je v domači dvorani favorit. Igrajo čvrsto in agresivno, na nas pa je, da se jim zoperstavimo na enak način.”

17.12.
Ilrija – Petrol Olimpija (18.00)
Helios Suns – Rogaška (19.00)