Okornu žal za slab uvod, Džikić čestital zmajem za peklenski ritem

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Po koncu tekme Petrol Olimpija – Budućnost so svoje misli strnili v obeh ekipah.

Suad Šehović, kapetan Budućnost VOLI: “Za nami je težko gostovanje pri Petrol Olimpiji, ki ima mogoče najboljšo ekipo v zadnjih letih. Dobro so začeli sezono in vedeli smo, da bo težko. V obrambi nismo bili na visokem nivoju, ampak pomembno je, da smo slavili zmago.”

Aleksandar Džikić, trener Budućnost VOLI: “Čestitam strokovnemu štabu in igralcem Petrol Olimpije, ker zdržijo ritem tekem, ki ga imajo. Mislim, da smo nekoliko poleteli v glavah po zadnjih zmagah. Zato smo odigrali nekoliko slabše v obrambi. Dobro smo odigrali v določenih delih srečanja, mogoče bi lahko odigrali celotno srečanje bolj pametno. Zelo pomembna zmaga.”

Devin Oliver, igralec Petrol Olimpije: “Zelo težko srečanje. Budućnost je vodilna ekipa Lige ABA. Mislim, da smo dobro začeli srečanje na koncu pa nekoliko popustili, predvsem pri skoku, saj so dosegli veliko napadalnih skokov. Ni izgovorov, zdržati moramo kot ekipa in se posvetiti svoji igri.”

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: “Čestitke Budućnosti za zmago. Odkrito rečeno, da z določenimi stvarmi sploh nisem tako nezadovoljen. Mogoče se čudno sliši, ampak proti Budućnosti sem videl precej dobrih stvari. Imeli smo sicer težave s skokom, kjer so držali korak z nami in tudi vodili. V drugem polčasu smo preslabo začeli, kot, da bi neka druga ekipa bila na igrišču. Proti kvalitetni zasedbi kot je Budućnost težko loviš priključek. Nisem zadovoljen z rezultatom in drugim polčasom, ampak glede na zadnje tekme, sem videl veliko pozitivnih stvari. Pristop je bil pravi in na tem moramo graditi.”

Videoposnetek novinarske konference: