Okorn žrtvoval domačo tekmo in prišel do zmage v regiji

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Po koncu tekme 10. kroga Lige ABA so svoje misli strnili svoje misli v obeh taborih – pri Olimpiji in FMP-ju.

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:
“Čestitke igralcem za pristop in prikazano. Odigrali smo več kot solidno v obrambi. Dosledno smo se držali dogovorov, predvsem na Čoviću in Ojotu. Mislim, da nam je uspelo pretrgati vez med Čovićem in ostalim delom ekipe FMP-ja. Gostje je držal v igri predvsem odličen skok, ki mi nekako ne da miru. V nadaljevanju srečanja smo začeli skakati tudi v napadu in mislim, da je predvsem to prelomilo srečanje v našo korist. Precej lažje je igrati v napadu, ko igra steče tudi v napadu. V drugem polčasu nam je uspelo popraviti tudi met za tri točke. Mislim, da je žoga lepo tekla v napadu, saj je celotna ekipa odlično sodelovala. Vse to je prinesla naša dobra obramba. V kolikor je bila tekma v slovenskem prvenstvu žrtev, da smo morali nekaj žrtvovati, sem lahko zadovoljen.”

Domen Lorbek, igralec Petrol Olimpije:
“Izjemno pomembna tekma za nas. Mislim, da smo skozi celotno srečanje odigrali dobro v obrambi. V prvem polčasu nam ni uspelo nadzirati skoka, mogoče tudi žoga ni dobro krožila v napadu. V drugem delu srečanja smo igrali kot si želimo. Določeni igralci smo se razigrali, mislim, da je publika doživela tudi nekaj res lepih akcij. Lahko rečem, da je bila končnica mirna in, da smo povsem zasluženo slavili zmago.”

Vladimir Jovanović, trener FMP-ja:
“Zaslužena zmaga domačina. Petrol Olimpija je vložila več energije v to tekmo, mi pa smo naredili tudi veliko neumnih napak. Upam, da je ta predstava nekaj najslabšega kar smo pokazali do sedaj in, da bomo v prihodnje odigrali boljše. Petrol Olimpiji želim srečo v prihodnosti.”