Okorn: “Smo v izredno težki situaciji!”

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Po koncu tekem 6. kroga Lige Nova KBM za prvaka so svoje misli strnili trenerji.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
Ob bučni podpori domačih navijačev smo prišli do pomembne zmage v boju za polfinale državnega prvenstva. Igralcem čestitam za borbeno predstavo in da so zdržali pritiske, ki smo jih bili deležni ob visokem vodstvu. Na koncu se je za nas vse srečno izteklo.

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije:
Čestitam Hopsom za zmago. Postavili smo se v izredno težko situacijo. V obrambi smo odigrali izredno slabo, hkrati pa nismo imeli nadzora nad njihovim napadalnim skokom. Ekipa Hopsov je prišla do zaslužene zmage, saj je kontrolirala potek srečanja. Ob koncu se nam je ponudila priložnost, ki je nismo znali izkoristiti.

Simon Petrov, trener Krke:
Tekma je potekala po naših željah in pričakovanjih. Vedeli smo, da se bomo morali zelo potruditi, ampak s čvrsto obrambo smo v drugem polčasu tekmo postavili v neke normalne okvirje. Brez čvrste obrambe se košarke ne da igrati in mi smo danes dokazali, da nam edino to lahko prinese pravi rezultat.

Dejan Čikič, trener Helios Suns:
Krka je unovčila svoj širok nabor igralcev in zasluženo zabeležila zmago. Bili so konkretni od prve do zadnje minute, zato jim čestitam. Ne glede na poraz smo izpolnili enega od zadanih ciljev in izgubili manj žog kot na prejšnjih tekmah. To nam daje optimizem in zagon za tekme, ki se vrstijo v napornem ritmu.