Okorn poslal jasno sporočilo: “Z mano ali brez mene! Nekdo bo moral to potrpeti!”

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Trener Petrola Olimpije Gašper Okorn je sinoči vnovič izkusil, kaj je imeti finančno in tehnično-taktično podhranjeno ekipo. Tudi zavoljo tega se je razhudil, a v isti sapi modro in preudarno stopil v bran svojim igralcem. Nenazadnje – skupaj so na barki.

Jezikova juha za igralce

„Nisem se razjezil na dva igralca, ampak na vse. Nekateri so stisnili rep med noge. Drugi pa, ko gre kaj narobe, začnejo razmišljati z dolgimi nosovi. S prstom se kaže, kdo je kriv. Ekipe se ločijo ravno tu: ko ti gre dobro, ni težav. Ko pa je treba nekaj narediti, spremenit… Želim si, da bi se to vsaj deloma spremenilo,“ jih je Okorn v dobrem pogovoru z Miho Mišičem (TV Slovenija) sprva okrcal. V maniri Phila Jacksona ima Okorn logično visoka pričakovanja. To je dobro, pravilno in športno.

Tudi Žiga Dimec

„Razumem, da mi nimamo te kvalitete. Razumem tudi to, da mi igramo brez 1. organizatorja igre, ki bi vsaj malo doprinesel in spremenil ritem. Morda mi bo celo kdo rekel, da nekateri igralci ne morejo igrati na tem nivoju. Mogoče ima celo prav. A še enkrat bom povedal: situacija je taka, kot je! Sprašujejo me, zakaj ne pripeljem Žige Dimca v Ljubljano. Kot da jaz in moj direktor ne veva, kje igra. A vedite: Olimpija je v stanju, kot je. Če želimo, da bo čez leto dni več denarja za igralce, bo treba to zdržati! Z mano ali brez mene,“ je bil jasen Okorn, ki se zaveda, da je v 36 dneh odigral z ekipi 16 tekem, zdaj pa v Ligi ABA sledi ritem srečanj, ki jih bo treba preprosto dobiti: Zadar, FMP, Igokea, MZT, morda celo Partizan.

Kaj je realnost?

To bodo srečanja, ki bodo dala kurs sezoni. „Treba bo zavladati doma in skušati v Ligi ABA in ligi prvakov narediti čim boljši posel. To je naša realnost,“ se je Okorn obregnil ob cilje, ki jih ima pred sabo.

Pripeljal Bubniča

„Druge štirice za ta denar ni bilo. V ekipi potrebujem osem Slovencev, Dražena Bubniča sem sam pripeljal, ker je bil edini dosegljiv za ta denar. Zaupam mu. Če bo na vsaki 4. tekmi naredil svoj posel v zgodbi, v kateri smo mi, bo to dovolj,“ pa je dodal Okorn, ki je na koncu zatrdil, da bo prvi, ki bo stopil v bran svoji ekipi in tudi prvi, ki bo rohnel na njih! Tako kot je to počel sinoči, ko je sam najbolj med vsemi bruhal ogenj. Kaj bi bilo, če bi igrali trenerji.