Okorn pohvalil pristop, Petrov grajal svojo ekipo

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Po koncu tekem 9. kroga Lige Nova KBM so svoje misli strnili še trenerji prvoligaških zasedb.

Saša Dončić, trener Ilirije:
Zaslužena zmaga Šenčurja. Ekipi sta se ves čas izmenjavali v vodstvu, na koncu pa sta odločili dve žogi. Gorenjci so imeli danes več sreče in zasluženo zmagali.

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
Ilirija v tej sezoni igra odlično in ni nam bilo lahko priti do pomembnih dveh točk. Ključno je bilo, da smo odigrali dobro v obrambi in dobili skok.

Simon Petrov, trener Krke:
Naša današnja igra ni bila na ravni, kakršna bi morala biti, če bi želeli premagati kakovostnega nasprotnika kot je Primorska. Bili smo slabi v vseh elementih košarkarske igre, tudi v skoku, kjer smo v prejšnjih tekmah bili veliko boljši od nasprotnikov. Tokrat nas je Primorska nadskakala. Bilo je preveč napak v obrambi in slabih odločitev v napadu in to nas je stalo zmage.

Sebastjan Krašovec, pomočnik glavnega trenerja KK Sixta Primorske:
“Fantje so odigrali tako, kot smo se pred tekmo dogovorili v garderobi. Kljub dejstvu, da se je košarkarjem Krke uspelo v končnici zadnje četrtine nevarno približati, smo ohranili mirne živce, in tekmo brez večjih težav pripeljali do konca.”

Jovan Beader, trener Helios Suns:
Zaslužena zmaga Olimpije, ki je kontrolirala tekmo od prve minute dalje. V nekem trenutku smo sicer ujeli priključek, a so Ljubljančani zadeli, ko je bilo najbolj potrebno in pomembno. Imeli smo težave z njihovo obrambo, kjer smo slabo napadali prevzemanje in njihove visoke igralce. Ob Mahkovicu in Močniku nam je tokrat manjkal še kakšen razpoložen košarkar več, da bi lahko resneje ogrozili Olimpijo.

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:
Mislim, da smo v Domžalah zasluženo zmagali. Imeli smo pravi pristop, odigrali smo zelo solidno tudi v obrambi in se držali zastavljenih nalog. Bolj kot novi dve točki je ta zmaga pomembna za vzdušje po težkem porazu.