Okorn po tekmi: ‘Lahko igramo s Crveno zvezdo!’

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Petrola Olimpije so včeraj v dvorani Tivoli izgubili dvoboj s Crveno zvezdo s 73:82.

Po tekmi je bil razumljivo bolj zadovoljen trener gostov, domači strateg Gašper Okorn pa je dejal, da je njegova ekipa še premalo izkušena, da bi pravilno odreagirala na določene stvari. S tem je verjetno mislil na reakcijo po izključitvi Gregorja Hrovata, ko so gostje prevzeli pobudo.

 

Izjave trenerjev in igralcev:

Dušan Alimpijević, trener Crvene Zvezde: “Preveč smo se sprostili na začetku. Dobili smo preveč točk v obrambi v prvi četrtini. Petrol Olimpija je odigrala dobro tekmo, mislim, da bodo dobili veliko srečanj na domačem parketu. Nikomur ne bo lahko v Ljubljani. Imamo določene težave s poškodbami, ampak tekmo smo nekako uspeli dobiti.”

Ognjen Dobrić, igralec Crvene Zvezde: “Vedeli smo, da bo težka tekma. Petrol Olimpija dobro igra na domačem parketu. Imeli smo vzpone in padce tekom srečanja, ampak na koncu nam je uspelo priti do zmage.”

Talor Battle, igralec Petrol Olimpije: “Mislim, da smo odigrali odlično prvo četrtino. V nadaljevanju smo naredili nekaj napak in Crvena zvezda se je vrnila v igro. Odigrali smo slabo tretjo četrtino, imeli smo nekaj lepih priložnosti, ampak žoga ni šla skozi obroč. Imeli smo svojo priložnost za zmago, ki pa je nismo izkoristili.”

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: “Čestitke mojim fantom za pošteno borbo. Mislim, da smo tekmo odprli nad pričakovanji. Prepričan sem bil po zadnji tekmi, da z njimi lahko igramo enakovredno v Hali Tivoli. Nimamo izkušenj, da bi znali pravilno reagirati na določene stvari. Mislim, da smo tretjo četrtino dobro odprli, ampak potem izgubili nekaj žog in Zvezdi dovolili, da se rezultatsko oddalji. Imeli smo priložnost nekaj minut pred koncem, ampak smo zgrešili odprte mete s katerimi bi se lahko rešili.”

Video povzetek: