Okorn ostaja zvest tradiciji – 44 znakov v izjavi

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Po koncu tekem 4. kroga Lige Nova KBM so svoje misli strnili še trenerji.

Andrej Žakelj, trener Šentjurja:
Zelo sem vesel, da so se moji igralci zopet borili, tako kot od njih pričakujem. Znova smo začeli v krču in košarkarjem Ilirije dovolili, da zbežijo na 10, 15 točk razlike. Nato smo pokazali pravo srce. Verjamem, da lahko ob dobrem delu in sproščenosti odigramo še veliko bolje.

Saša Dončić, trener Ilirije:
Čestitke košarkarjem Šentjurja za zmago in vsem košarkarjem za predstavo na igrišču. Prav tako čestitam strokovnemu štabu nasprotnega moštva in mojim fantom za požrtvovalno igro.

Simon Petrov, trener Krke:
Zelo težka tekma. Poznala se je živčnost zaradi pomembnosti zmage, zato sem vesel, kako smo jo na koncu izpeljali. Z borbeno igro v obrambi smo uspeli preobrniti izid in priti do pomembne zmage, tako rezultatsko kot za samozavest.

Jovan Beader, trener Helios Suns:
Na koncu zaslužena zmaga Krke, pa čeprav smo večino tekme igrali zelo dobro. Ponovila se nam je tekma proti Šentjurju, ko enostavno ne moremo zadeti prostih metov. Imamo kontrolo nad tekmo, potem pa z zgrešenimi prostimi meti pademo v luknjo, iz katere se ne poberemo več. Še nekaj nespametnih napak v zadnjih minutah, pa nam tekma pobegne iz rok. Čaka nas veliko trdega dela, da odpravimo vse naše pomanjkljivosti.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
Čestitam fantom za izredno borbeno igro. V prvem polčasu smo še igrali v krču, v drugem pa smo se sprostili. Košarkarjem Rogaške se vidi, da igrajo na dveh frontah, saj se jim je v drugih dvajsetih minutah začela poznati utrujenost. Zmaga je ostala doma, upam pa na še boljše nadaljevanje sezone.

Damjan Novaković, trener Rogaške:
Odigrali smo soliden prvi polčas in si ustvarili lepo prednost. Nato smo izginili iz igrišča in pobudo prepustili domači ekipi. Za poraz lahko najdemo številne izgovore, ki jih je v takšnem primeru najlažje iskati. Na nas je, da se poberemo in v prihodnje odigramo veliko boljše.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
Čestitke fantom za izredno borbeno predstavo in zmago. Ekipa Šenčurja je zelo kvalitetna. Na začetku smo povedli, nato pa nekoliko padli v igri, tudi zaradi dejstva, da tokrat zaradi poškodbe ni igral naš prvi organizator igre Daniel Vujasinović, in smo posledično nekoliko izgubili ritem. Kljub temu smo v nadaljevanju zaigrali bolje, predvsem v obrambi, to je na koncu tudi odločilo tekmo in zasluženo smo zmagali.

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
Primorska je bila boljši nasprotnik in je zasluženo prišla do zmage. V tekmo smo vstopili slabo in gostiteljem dovolili, da se razigrajo. Težko se je bilo vračati v srečanje. Vseeno nam je uspelo, za preobrat pa nam je na koncu zmanjkalo moči.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
Čestitam fantom za borbenost. Danes so dali vse od sebe in so si to zmago zaslužili. Naša igra še vedno niha in imamo še ogromno rezerve. Nocoj so fantje pokazali, da imajo karakter in igrajo zbrano, ko je to najbolj potrebno. Dokazali so, da lahko parirajo boljšim ekipam.

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:
Čestitke Zlatorogu za povsem zasluženo zmago.”