Okorn opozarja na obrambo

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Pred Petrol Olimpijo je izjemno pomembno srečanje v Laktaših. V 12. krogu Lige ABA se bodo namreč zoperstavili Igokei v Laktaših. Zmaji, ki so v torek pripravili presenečenje in premagali Strasbourg 78:77 v FIBA Ligi prvakov v Stožicah, imajo še vedno veliko težav s poškodbami, zato je kar nekaj igralcev vprašljivih za petkov obračun. Zagotovo ne bosta igrala Talor Battle in Erjon Kastrati, z ekipo pa je odšel na pot tudi virozni Gregor Hrovat.

Olimpija ima po 11 krogih pet zmag in šest porazov, slabše se piše ekipi trenerja Dragana Bajića – 4 zmage, 7 porazov; za nameček so v 11. krogu izgubili še proti Mega Bemaxu.

“Poraz proti Mege je pozabljen. Proti Olimpiji moramo popraviti nekaj naših napak. Vemo tudi, kaj nam prinaša zmaga proti Olimpiji. Preprosto se moramo vrniti na zmagoviti niz,” je jasen izkušeni Vuk Radivojević. 34-letni branilec je znan po svojih izjemnih metih.

Liga ABA, 12. krog, 15.12.
Igokea – Petrol Olimpija (20.00)

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:
“V kolikor želimo v Laktaših razmišljati o pozitivnem rezultatu, bomo morali srečanje dobiti predvsem obrambeno. Kontrolirati moramo njihovo pick n’ roll igro, dobro paziti na izkušenega Vuka Radivojević in vsaj enakovredno se boriti v skoku. Izkoristiti moramo naše določene prednosti v napadu. V kolikor nam vse to uspe, imamo možnosti za zmago.”

Devin Oliver, igralec Petrol Olimpije:
“Imamo določene težave s poškodbami, ampak ne iščemo izgovorov. Želimo si prikazati dobro predstavo na gostovanju. Zavedamo se, da bo težka tekma.”