Okorn napovedal 2. zmago v ligi prvakov

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

Petrol Olimpija bo v sredo ob 20.30 odigrala tekmo šestega kola Lige prvakov. Nasprotnik Olimpije bo ekipa AEK-a. Prenos tekme bo na Šport TV.

Liga prvakov, 6. krog, 15.11.
AEK – Petrol Olimpija (20.30)

Varovanci Gašperja Okorna so v tej sezoni zbrali štiri zmage in en poraz. Ugnali so madridski Estudiantes, neuspešni pa so bili proti Medi Bayreuthu, Banvitu, Strasbourgu in Venezii.

V šestem kolu se bo ljubljanska ekipa v Grčiji pomerila z ekipo AEK-a. Košarkarji grškega kluba so po petih odigranih tekmah na šestem mestu lestvice Lige prvakov z dvema zmagama in tremi porazi. Izgubili so proti Estudiantesu, Banvitu in Strasbourgu, premagali pa so Venezio in Roso Radom. Prenos tekme, ki se bo začela ob 20.30, si bo mogoče ogledati na Šport TV.

Izjavi pred tekmo:

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: 
Vsekakor je vzdušje boljše, saj smo zmagali zadnjo tekmo pred odhodom v Atene. Mislim, da lahko odigramo sproščeno in pokažemo svojo kvaliteto. AEK je nasprotnik v rangu Estudiantesa, Strasbourga in Benetk. Mislim, da bi bilo prepotentno, da napovedujemo zmago v Atenah, po drugi strani pa zagotovo ne bomo šli v Grčijo z belo zastavo. V Španiji in Turčiji smo pokazali, da lahko zmagujemo tudi v gosteh. Časa za pripravo in regeneracijo imamo tokrat dovolj, zato verjamem, da bomo dobro pripravljeni na obračun. Veliko bo odvisno tudi od dnevne pripravljenosti, ampak verjamem, da lahko presenetimo favorizirano ekipo AEK-a.

Jan Špan, košarkar Petrol Olimpije:
Zagotovo nas čaka težka tekma, predvsem zato, ker bo na gostovanju, kjer so vsi nasprotniki zelo neugodni. Imamo dva dni časa za pripravo na nasprotnika, kar do sedaj ni bilo pravilo, zato verjamem, da bomo dobro pripravljeni. V sredo bomo v Atenah pokazali svoj maksimum, kaj pa bo to prineslo, bomo pa videli.”