Okorn med realnostjo in željami

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

Petrol Olimpijo že danes v torek, 12.12. ob 20.00 v Stožicah čaka tekma 8. kroga FIBA Lige prvakov s SIG Strasbourgom. Ljubljančani bodo poskusili na domačem parketu presenetiti favorizirane Francoze, ki si trenutno delijo prvo mesto z rezultatom 5 zmag in 2 porazov.

Zmaji bodo iskali priložnost za svojo tretjo zmago. Na srečanju zagotovo še ne bosta zaigrala poškodovana Erjon Kastrati in Talor Battle. Vprašljiv je tudi nastop Bojana Radulovića, ki ima še vedno nekaj težav z zvitim gležnjem.

So pa se zato okrepili Francozi, ki so v svojo sredo pripeljali nekdanjega košarkarja Žalgirisa.

Liga prvakov, 8. krog, 12.12.
Petrol Olimpija – Strasbourg (20.00)

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: “SIG Strasbourg je vodilna ekipa naše skupine in opravičuje vlogo favorita. V primerjavi z našo prvo tekmo v Franciji, so se še dodatno okrepili z Bilanom, ki je še lansko sezono nastopal pri zagrebški Cedeviti. Za nivo tekmovanja so izjemno kvalitetna zasedba, kar smo občutili že na naši prvi tekmi v Franciji, kjer smo večino srečanja bili dokaj nemočni. Tekmo v Stožicah lahko odigramo sproščeno in upamo na presenečenje. Nekaj je realnost, drugo pa so naše želje. Ne izobešamo bele zastave, saj igramo doma in smo neobremenjeni. Na nasprotnika se bomo pripravili po najboljših močeh.”

Gregor Hrovat, kapetan Petrol Olimpije: “Francozi so favoriti srečanja, ampak ne bomo se predali. Verjamem, da lahko odigramo dobro tekmo. Dobro se bomo pripravili in upajmo, da tudi regenerirali. SIG Strasbourg ima odlične posameznike, ampak v Stožicah bomo poskusili priti do presenečenja.”